Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив про намір балотуватися і почав готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив про намір балотуватися і почав готуватися

Павло Латушко припускає, що вибори можуть відбутися 23 лютого 2025 року, в так званий день захисника вітчизни

28 лютого 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

У Білорусі існують величезного масштабу репресії, тому  можливо висловити передбачення, що вони ростимуть і в час виборів Олександра Лукашенка

Лукашенко заявив про намір балотуватися і почав готуватися

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

Таку думку висловив  очільник Народного антикризового управління Павло Латушко під час ефіру на телеканалі "Еспресо".

Експерт   дотримується думки, що Лукашенко  оголосив так званий фальстарт. Майбутня  виборча президентська компанія ще не розпочалась, проте президент заявив, що буде балотуватись.

Очільник Народного антикризового управління розповів, для чого  не признаний президент Білорусі це робить.

"Він надіслав певний меседж іншим, щоб вони навіть не робили жодних спроб це робити, жодного транзиту. Про що йшли дискусії? Я початково дотримувався думки, що Лукашенка зробить все, щоб залишитися при владі і це головна його мета, він у цьому житті любить понад усе владу, не Колю Лукашенка, а саме владу. Він понад життя любить владу якою володіє", — пояснює експерт.

Як стверджує Латушко,  своїм повідомленням про балотування Лукашенко повідомляє про посилення репресій.

"Він дав суспільству зрозуміти, що будуть фактично збільшуватися репресії. Репресії набули протягом останнього часу величезного характеру, величезного масштабу тому можна передбачити, що вони зростатимуть і в день виборів Лукашенка", — каже експерт.

Аналітик ще зазначив, що Лукашенко хоче це "зробити взимку, коли буде демотивація суспільства, влітку це буде зробити складніше".

"Це як Білоруська Радянська Республіка за часів Радянського Союзу: голосують так, як потрібно Росії у військово-політичній сфері. Він повністю підпорядковується Путіну і реалізує ті завдання, які визначає для нього Путін. Фактично він грає на балансі, він хоче зберегти особисту владу, але вона базується на економічному ресурсі Російської Федерації", — підсумував Латушко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини