Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні

Лукашенко закликав почати мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.

25 лютого 2024, 12:17 comments3376
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в день виборів до нижньої палати парламенту та місцевих рад заявив, що буде брати участь у наступних виборах на пост президента. Також білоруський диктатор закликав Україну почати мирні переговори з Росією.

Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко заявив, що підстав для початку мирних переговорів між Україною та Росією є "більш ніж достатньо". За його словами Росія почала процес "мирного врегулювання" війни в Україні, однак на заваді цьому стоїть Захід, який допомагає Києву зброєю у війні з РФ.

"Якщо Захід "допомагатиме" Україні, як зараз, то дні України пораховані. Якщо зараз не піти на переговори з Росією, вони повністю втратять Україну. Тому сьогодні треба йти на переговори, щоб зберегти країну", — сказав Лукашенко.

Також Лукашенко відреагував на інформацію про злиття Росії та Білорусі заявивши, що окремо дві країни будуть сильніші. Крім того, Мінськ не підтримує об’єднання обох країн.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко не вперше закликає до мирних переговорів Україну. Подібні заяви білоруський диктатор робив у восени 2022 року та у 2023.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олександр Лукашенко звинуватив Захід та описав три сценарії державного перевороту в Білорусі.

Також "Коментарі" писали про прем'єра Словаччини Роберта Фіцо, який зробив скандальну заяву на другу річницю повномасштабного вторгнення Росії. Словацький політик сказав, що війна в Україні у 2014 році почалась через "розгул українських неонацистів". Крім того, Фіцо вважає, що Україна не поверне окуповані Росією території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини