Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив, що НАТО планує захопити західну Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що НАТО планує захопити західну Білорусь

Олександр Лукашенко вважає дії НАТО щодо збільшення військового контингенту в Польщі ворожими

2 грудня 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Західні країни планують створити якийсь санітарний пояс між Євросоюзом і Росією. Таку думку висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко на засіданні Організації Договору про Колективну Безпеку (ОДКБ).

Лукашенко заявив, що НАТО планує захопити західну Білорусь

Лукашенко стурбований нарощуванням сил НАТО в Польщі

Для реалізації подібних планів використовується військові сили Північноатлантичного блоку, що викликає стурбованість у глави держави. Лукашенко пояснив, що в першу чергу мова йде про розміщення додаткового американського контингенту в Польщі і її плани щодо створення нових об'єктів військової інфраструктури.

"Ми чітко бачимо збільшення системних заходів військового характеру на території цієї країни та в державах Балтії", — уточнив глава держави.

Він також натякнув, що мова може йти вже про силове захоплення білоруських земель.

"Справа, цитую, "в історичній приналежності білоруських земель Польщі". Це заявляється вже у відкритому режимі ... Виявляється там, де ми сьогодні живемо, нам не належать ці землі. Ясно кому. В цьому напрямку і діють", — сказав Лукашенко.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білорусь включить представників керівництва Європейського Союзу у свої розширені санкційні списки. Про це заявив міністр закордонних справ Володимир Макей в ефірі каналу "Білорусь-1". Він додав, що Білорусь змушена адекватно відповідати, якщо її зачіпають, в тому числі введенням санкцій. Поки не повідомляється, які саме чиновники Європейського Союзу виявляться в списку.

Нагадаємо, що раніше Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі у зв'язку з фальсифікацією виборів і порушенням прав людини. Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає пресслужба Європарламенту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини