Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко заявив, що його збираються скинути: звинуватив Захід у держперевороті в Білорусії
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив, що його збираються скинути: звинуватив Захід у держперевороті в Білорусії

Олександр Лукашенко без доказів звинуватив Захід та описав три сценарії державного перевороту в Білорусі.

20 лютого 2024, 15:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що опозиція спільно з Заходом планує три сценарії державного перевороту, щоб усунути його від керівництва країною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на білоруські ЗМІ.

Лукашенко заявив, що його збираються скинути: звинуватив Захід у держперевороті в Білорусії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко звинуватив опозицію в підготовці до держперевороту в Білорусі.

"Сьогодні наші "втікачі" та їхні закордонні куратори від спецслужб опрацьовують три основні сценарії своїх дій на даний період", — заявив Лукашенко, однак не надав доказів своїм словам.

Перший сценарій Лукашенко назвав "найбажанішим" для опозиції. За його словами це буде "організація державного перевороту чи насильницьке захоплення влади" під час електоральних кампаній подібно, як це було у 2020 році. 

Другий сценарій усунення Лукашенка, президент Білорусі назвав основним. Лукашенко стверджує, що цьогорічна виборча кампанія буде досвідом для майбутніх виборів 2025 року на яких буде, за словами білоруського диктатора, вчинено державний переворот.

Останнім варіантом Лукашенко назвав "гру в довгу", в якій Захід буде залучати інструменти м'якої сили у разі неможливості реалізувати перші два сценарії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олександр Лукашенко розповів про нещасний випадок, який з ним стався. За словами білоруського диктатора, на нього впала колода вагою 80 кілограмів. Таким чином президент Білорусі пояснив, чому він покульгує однією ногою. 

Також "Коментарі" писали, що Білорусь оголосила режим контртерористичної операції поблизу українського кордону. В Україні відреагували на активність з боку Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pul_1/11419
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини