Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко злякався військ НАТО в Україні: навіщо Путіну участь військ КНДР у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко злякався військ НАТО в Україні: навіщо Путіну участь військ КНДР у війні

Лукашенко розповів, чим обернеться участь військ КНДР у війні проти України

сьогодні, 08:10
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не вважає правдивою інформацію, що його російський колега Володимир Путін ризикне залучати військових Північної Кореї для посилення армії РФ під час наступальних операцій в Україні. На його думку, якщо це станеться, це автоматично спричинить введення НАТО своїх військ в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Лукашенко злякався військ НАТО в Україні: навіщо Путіну участь військ КНДР у війні

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звернули увагу, що, відповідаючи на запитання ВПС, диктатор назвав "нісенітницею" інформацію про наміри північнокорейських військових взяти участь у війні з російськими військами проти України. На його думку, Путін "ніколи не намагатиметься переконати" іншу державу залучити свою армію до війни Росії в Україні. А розгортання збройних сил будь-якої держави, зокрема Білорусі, на лінії фронту в Україні, за його словами, було б "кроком до ескалації" війни.

Лукашенко наголосив, що якщо білоруси будуть втягнуті у війну, це буде "шлях до ескалації", і що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на втручання іншої країни. Він у черговий раз заперечує причетність його країни до повномасштабного вторгнення Росії до України, яке розпочалося частково з території Білорусі.

В інтерв'ю російському телеканалу "Росія 1" 23 жовтня Лукашенко заявив, що не вважає, що російському керівництву чи військовим потрібні північнокорейські війська, оскільки на фронті достатньо російських сил і Кремль має суттєві мобілізаційні ресурси.

На думку білоруського лідера, Москва розуміє, що залучення північнокорейських військ до війни було б "небажаним для Росії" і Захід відповість на це відправкою військ НАТО в Україну.

"Прокремлівське інформагентство ТАРС не публікувало меседжі Лукашенка про те, що використання північнокорейських сил у війні проти України не відповідає інтересам Росії. Агентство лише оприлюднило заяву диктатора, що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на участь у війні військових КНДР", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили в Пекіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини