Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко зробив гучну заяву щодо президентської влади в Білорусі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко зробив гучну заяву щодо президентської влади в Білорусі (ВІДЕО)

Самопроголошений президент Білорусі повідомив про підготовку декрету на випадок, якщо замах на нього комусь вдасться

24 квітня 2021, 15:11
Поділіться публікацією:

Не тільки білорусів, а й багатьох українців схвилювали нещодавні заяви команди Лукашенка про підготовку якогось найважливішого рішення для Білорусі. Передбачалося, що це може стосуватися злиття республіки з Російською Федерацією. Що ж насправді ховалося за цими повідомленнями, інформує білоруський урядовий Telegram-канал "Пул первого".

Лукашенко зробив гучну заяву щодо президентської влади в Білорусі (ВІДЕО)

Лукашенко вжив заходів після ймовірного замаху. Фото: РИА Новости

Про те, що відбувається, особисто розповів самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко. Імпровізована прес-конференція відбулася на території Поліського радіаційно-екологічного заповідника. Сюди Лукашенко разом із наближеними відправився 24 квітня — напередодні річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

За словами Лукашенка, анонсоване "важливе рішення" стосується внутрішньої політики Білорусі. Як пояснив політик, ним був підготовлений спеціальний декрет про вищу владу, який задіють в екстреному випадку.

Лукашенко підкреслює, що такий документ необхідний — після начебто недавньої спроби замаху на його життя. Чиновник каже, що в разі смерті президента в Білорусі відразу буде введено надзвичайний стан (ймовірно, навіть військовий).

Далі все президентські повноваження перейдуть не до прем'єр-міністра, як це, зазвичай, у багатьох країнах,  а до Ради безпеки. Олександр Лукашенко вже назвав цей орган таким собі "колективним президентом".

На думку самопроголошеного президента, члени Ради зможуть приймати найнеобхідніші рішення шляхом таємного голосування. Все нібито для того, щоб звести нанівець можливість тиску чи прийняття рішень однією людиною.

Під час свого виступу Лукашенко додав, що намагається "передбачити все".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як українські експерти ставляться до інформації про ймовірну спробу вбивства Олександра Лукашенка.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які презенти від невизнаного президента Білорусі привіз до України "слуга народу" Євген Шевченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pul_1/2704
comments

Обговорення


Новини