Головна Новини Світ Беларусь Мігранти відмовляються повертатися додому, – Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Мігранти відмовляються повертатися додому, – Лукашенко

Лукашенко згадав і про нещодавню пропозицію мюнхенської влади прийняти біженців, які перебувають на польсько-білоруському кордоні.

16 листопада 2021, 03:10
Поділіться публікацією:

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність відправити нелегальних мігрантів, які застрягли біля польсько-білоруського кордону, додому. Але є проблема: біженці цього не бажають. Про це повідомляє білоруське видання БелТА. Олександр Лукашенко наголосив, що білоруська сторона робить все для того, щоб біженці не накопичувалися на кордоні. Він навіть заявив про готовність відправити біженців, які передумали їхати до Євросоюзу, додому назад.

Мігранти відмовляються повертатися додому, – Лукашенко

Мігранти - фото з відкритих джерел

"Ми готові, як це зазвичай робили, посадити всіх у літаки, у тому числі й Белавіа, які відвезуть їх додому. Але це люди, слід сказати, дуже вперті: ніхто не хоче повертатися”, – констатував він. “Я хочу, щоб і ви розуміли: йде дуже активна робота у тому напрямку, щоб умовити людей – будь ласка, поверніться додому. Але ніхто не хоче повертатися”, – вкотре повторив невизнаний президент Білорусі.

Лукашенко згадав і про недавню пропозицію мюнхенської влади прийняти біженців, які перебувають на польсько-білоруському кордоні. Олександр Лукашенко зазначив, що дві-три тисячі мігрантів – це не проблема Євросоюзу. Якщо поляки не дають гуманітарного коридору, перешкоджають цьому, ми можемо Белавіа вивезти їх до Мюнхена. Що це проблема? Що за пропозиція: Ви дайте нам, будь ласка, гуманітарний коридор через Польщу, ми їх заберемо. Але ми їх вивеземо своїми літаками та направимо до Мюнхена, якщо це потрібно”, – сказав невизнаний президент Білорусі.

Нагадаємо, біля межі між Польщею та білоруською республікою, куди всі прибувають нові мігранти, зараз знаходяться під охороною польського війська. Водночас польські поліцейські на власній території шукають нелегалів, які змогли проникнути сюди, здолавши всі перепони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини