Головна Новини Світ Беларусь На території Білорусі може з'явитись ядерна зброя: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

На території Білорусі може з'явитись ядерна зброя: з чим це пов'язано

Вже у лютому 2022 року білоруський народ вирішить на референдумі, як бути з новою Конституцією

28 грудня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Білорусь може кардинально змінити свій подальший курс після того, як народ вирішить внести зміни до Конституції, які ініціює самопроголошений режим Лукашенка. Одним із головних нововведень у оновленій Конституції може стати зникнення без'ядерного статусу та нейтралітету. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Європейська правда".

На території Білорусі може з'явитись ядерна зброя: з чим це пов'язано

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Отже, якщо зміни до Конституції будуть підтримані більшістю білорусів, країна буде готова розмістити на своїй території ядерні боєголовки. Зазначені зміни стосуються статті 18 Конституції Білорусі. Водночас у новому проекті Конституції є фраза про те, що Білорусь унеможливлює загрозу чи агресію до інших держав зі своєї території.

Зазначимо, як бути з новою Конституцією білоруси визначатимуться вже у лютому 2022 року. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу проаналізували підготовлені зміни до Конституції . Експерт Ігор Тишкевич вважає, що в оновленій Конституції найбільше зацікавлені Лукашенко та Росія, бо ці зміни запускають низку перестановок у владі Білорусі. Експерт Володимир Фесенко вважає, що цей референдум запустить анонсований раніше транзит влади в Білорусі, коли Лукашенка поступово усунуть від управління країною, передаючи кермо влади людям, які є ставлениками Кремля.

Важливим моментом у новому проекті Конституції є пункт, що Лукашенко не можна буде притягти до відповідальності за його дії на посту президента. Крім того, за новою Конституцією, Лукашенко може мати довічний статус делегата Всебілоруських народних зборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини