Головна Новини Світ Беларусь Навіщо Білорусь розміщує на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків: у Мінборони відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Білорусь розміщує на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків: у Мінборони відповіли

У такий спосіб РБ хоче посилити ефект присутності

22 червня 2022, 16:42
Поділіться публікацією:

У Білорусі фактично на кордоні з Україною в Гомельській області стартують військові навчання, які продовжаться до 1 липня. Українських прикордонників уже здивував цікавий маневр білоруських військових, які почали розміщувати на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків. Мета таких дій – продемонструвати свою присутність та провести заходи оперативного маскування. Як передає портал "Коментарі", таку думку під час брифінгу висловив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Навіщо Білорусь розміщує на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків: у Мінборони відповіли

Військові навчання Білорусі. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони зазначають, що білоруси намагаються створити масовість присутності біля самого кордону. До того ж, намагаються замаскувати реальне озброєння, яке також стягнули до українсько-білоруського кордону.

Олександр Мотузяник також поінформував, що підрозділи ЗС РБ у складі до семи батальйонів продовжують виконувати завдання з так званого "посилення" українсько-білоруського кордону. Так, основна частина військ зосереджена у Брестській та Гомельській областях.

За інформацією Міноборони, білоруські військові даремно не втрачають часу. Вони намагаються постійно проводити розвідку, облаштовувати позиції та патрулювати весь кордон. Наразі до білоруських прикордонників щодо виконання поставлених завдань приєдналися солдати-строковики.

Зазначимо, раніше в МВС повідомляли, що загалом поблизу українського кордону перебувають приблизно 4 тисячі білоруських військових. У МВС вважають, що цієї кількості недостатньо для вторгнення на територію України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білорусь розпочинає військові навчання на кордоні з Україною: що задумав Лукашенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Соня

22 червня 2022, 19:09

"Удар по Криму" - точно фейк.


Новини