Головна Новини Світ Беларусь Не буде підтримкою РФ. Військовий експерт оцінив міць білоруської армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Не буде підтримкою РФ. Військовий експерт оцінив міць білоруської армії

Якщо президент РФ Володимир Путін домовиться з Олександром Лукашенком про вступ його армії у війну з Україною, то він не зможе надати багато військових на фронт. Про це в інтерв'ю 24 каналу повідомив військовий експерт Федоров, пишуть «Коментарі»

30 січня 2024, 18:21
Поділіться публікацією:

Останнім часом лунають прогнози, що Росія може організувати повторний наступ на Київ, але для цього їй потрібно залучити Білорусію.

Не буде підтримкою РФ. Військовий експерт оцінив міць білоруської армії

Лукашенко не віддасть всі свої віська

Як вважає військовий експерт Юрій Федоров, якщо раптом голова Кремля Володимир Путін зуміє домовитися з Олександром Лукашенком про вступ Білорусі у війну з Україною, то він не зможе надати багато військових.

За інформацією Федорова, зараз в армії Білорусі є чотири мотострілкові бригади, які готові до бойових дій. Експерт наголосив, що в одній бригаді переважно 4-5 тис осіб. Відповідно чотири бригади – це 16-20 тисяч.

"Навряд чи Лукашенко зніме усі свої боєздатні війська з польського чи литовського кордону та відправить їх воювати в Україну"
, — сказав Федоров.

При цьому, на його думку, взагалі немає жодних гарантій, що білоруські солдати воюватимуть із ЗСУ.

"Не виключено, що білоруси не поверне багнет проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка",
— підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ не виключають можливості повторного наступу на Київ. За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військові ніколи не відкидали повторного походу на столицю з боку Білорусі.

При цьому, як писали "Коментарі", самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатно отримала від Росії ядерні ракети "Іскандер". Він підкреслив, що використання таких комплексів та ядерних ракет потребує суворого дотримання певного протоколу. Також необхідні резолюції кількох високопосадовців для приведення цих озброєнь у дію.

Також "Коментарі" повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росія на постійній основі депортує українських дітей до тимчасово окупованого Криму, Білорусі чи віддалених районів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини