Головна Новини Світ Беларусь Нове відео з Протасевичем: опозиціонер припустив, що його здав знайомий
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове відео з Протасевичем: опозиціонер припустив, що його здав знайомий

На відео також є фрагменти допиту Протасевича, де хлопець дає "свідчення"

3 червня 2021, 00:51
Поділіться публікацією:

З'явилося відео "розслідування" причин примусової посадки літака з опозиціонером Романом Протасевичем. Дане відео опублікував білоруський державний телеканал ОНТ. На відео також є фрагменти допиту Протасевича, де хлопець дає "свідчення" і говорить про те, що його нібито міг підставити один із соратників.

Нове відео з Протасевичем: опозиціонер припустив, що його здав знайомий

Роман Протасевич. Фото: телеграм-канал NEXTA

Роман зазначив, що єдиний раз повідомив, куди і на якому літаку вирушить з Греції — в повідомленні в робочому чаті за 40 хвилин до вильоту, де також є цій чоловік.

"У мене був особистісний конфлікт тільки з однією людиною, причому досить напружений. Особливо в останні дні. Спочатку у нас не було великих конфліктів, але на першій п'янці він сказав, що будуть проблеми. У нас в обох, мовляв, сильні характери, тому рано чи пізно будуть проблеми. я не знаю, чи є ця ситуація продовженням цього конфлікту, але я думав, що в принципі це можливо. Єдиний раз, коли я написав, як буду летіти і на якому літаку — це було в робочому чаті за 40 хвилин, в якому є цей чоловік", — говорить Протасевич.

За його словами, у цього знайомого були зв'язку з хакерською групою "Кіберпартизани", яка раніше займалася псевдо мінуванням в Білорусі.

Як повідомляли раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий надати можливість "слідчим" так званої "ЛНР" допитати затриманого в Мінську Романа Протасевича, проти якого там нібито проводять "розслідування". Він також після авіаблокади Білорусі шукає шляхи до окупованого Криму через Росію.

Керівник "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей впевнений, що Лукашенко не видаватиме Протасевича — не для того він його ловив з такими тяжкими наслідками. "Але допит щодо участі у війні на Донбасі — додатковий напрямок звинувачень проти Протасевича, — підкреслює експерт. — Воно потрібно білоруському режиму для піару, щоб довести в очах свого суспільства правильність своїх дій з примусовою посадкою 23 травня в аеропорту" Мінськ "літака Ryanair, з його борту і зняли опозиціонера. А також це реверанс Росії — "дивіться, у війні на Донбасі я на вашому боці, допомагаю, чим можу". Більш детально читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Злой

3 червня 2021, 00:49

А почему слово показания в кавычках? Что не устраивает сайт?


Новини