Головна Новини Світ Беларусь Підсумки сьогоднішніх протестів в Білорусі: правоохоронці затримали півтори сотні людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки сьогоднішніх протестів в Білорусі: правоохоронці затримали півтори сотні людей

Серед затриманих є представники ЗМІ, в тому числі і іноземних

27 серпня 2020, 23:29
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішніх протестів в Мінську, спрямованих проти фальсифікованих результатів президентських виборів, білоруські силовики затримали понад 150 осіб. Про це повідомляє правозахисна організація "Весна".

Підсумки сьогоднішніх протестів в Білорусі: правоохоронці затримали півтори сотні людей

Фото: YAUHEN YERCHAK, джерело: EPA-EFE

За інформацією правозахисників, на даний момент відомо про затримання 153 осіб. Серед затриманих є представники ЗМІ: журналісти "Радіо Свобода", фотограф агентства Onliner, журналісти TUT.BY, "БелаПАН", DW і BBC, а також кореспондент польського телеканалу TVN. Крім того, правоохоронці затримали громадян Російської Федерації та Швеції, повідомляють представники "Весни".

Раніше, в білоруських ЗМІ з'явилася інформація про затримання силовиками двох десятків журналістів. Прес-служба МВС Білорусі заперечує цей факт, пояснюючи, що представники ЗМІ були доставлені в РУВС для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності.

Далі в повідомленні наголошується, що журналісти білоруських ЗМІ та іноземних видань, акредитовані при Міністерстві закордонних справ, після перевірки будуть відпущені.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Європейський союз готовий супроводжувати Білорусь у врегулюванні державної кризи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини