Головна Новини Світ Беларусь Планові навчання чи підготовка до вторгнення: у ГУР розповіли, що відбувається у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Планові навчання чи підготовка до вторгнення: у ГУР розповіли, що відбувається у Білорусі

За інформацією ГУР, додаткових загроз з боку Білорусі наразі немає

13 липня 2024, 15:40 comments5425
Поділіться публікацією:

Українські розвідники уважно відстежують ситуацію навколо спільних "антитерористичних" навчань Китаю та Білорусі на території РБ, але констатує, що додаткових загроз та провокацій наразі немає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповіді представник ГУР Міноборони України капітан Андрій Юсов.

Планові навчання чи підготовка до вторгнення: у ГУР розповіли, що відбувається у Білорусі

Навчання Китаю та Білорусі. Фото: із відкритих джерел

"За останніми даними, жодних додаткових загроз з боку Білорусі поки немає. Зокрема, йдеться про справді планові навчання. Втім, російська дезінформація традиційно може спробувати використати будь-які приводи для посилення своїх позицій. Сили безпеки та оборони України безумовно уважно стежать за ситуацією на цьому напрямі і контролюють її", – зазначив Юсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білорусь має намір збудувати на кордоні з Україною дві нові прикордонні застави. Державний прикордонний комітет країни має намір закупити "інженерні послуги з комплексного управління будівельною діяльністю" для кількох об'єктів. Про це повідомляє моніторинговий канал "Білоруські Гаюни".

Також видання "Коментарі" повідомляло – китайський військовий літак уперше прилетів до Білорусії. Літак приземлився на військовому аеродромі "Барановичі" та привіз кілька китайських військових підрозділів. Офіційна мета заходу – спільні військові навчання Китаю та Білорусі.

Прес-служба Міністерства оборони Білорусі повідомила, що військовослужбовці Народно-визвольної армії Китаю здійснили успішну посадку на аеродромі "Барановичі". Метою візиту китайських військових стали спільні "антитерористичні тренування".

"Спільне тренування дозволить обмінятись досвідом, провести узгодження білоруських та китайських підрозділів, створити основу для подальшого розвитку білорусько-китайських відносин у сфері спільної підготовки військ", — повідомляється у заяві Міноборони Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини