Головна Новини Світ Беларусь Поліція викрила акаунти, що закликають мігрантів їхати до ЄС через Білорусь: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція викрила акаунти, що закликають мігрантів їхати до ЄС через Білорусь: що відомо

В соціальних мережах громадян з Сирії, Іраку, Афганістану заохочують приїжджати до Європи

21 грудня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Правоохоронці Європолу виявили сотні акаунтів у соціальних мережах, де закликають іммігрувати до ЄС з Білорусі. Про це йдеться в офіційному повідомленні 20 грудня. Таких акаунтів нарахували 455. Про це пише euronews.

Поліція викрила акаунти, що закликають мігрантів їхати до ЄС через Білорусь: що відомо

Мігранти з країн Азії, фото з Twitter

В соцмережах рекламували продаж підроблених документів, що посвідчують особу й візи, або послуги з нелегального транспортування до країн ЄС. В 2021 році дійсно значно зросла кількість мігрантів з країн Азії та Африки на кордонах Литви, Латвії та Польщі, за даними  агентства ЄС Frontex, за 11 місяців поточного року виявлено в 13 разів більше незаконних перетинів кордону. В основному нелегали приїжджають з Іраку, Афганістану та Сирії.

Amnesty International заявила 20 грудня, що зібрала нові докази порушень прав людини на польському кордоні з мігрантами, які "зазнали жахливих катувань або іншого жорстокого поводження, нелюдських умов, вимагання та інших зловживань з боку білоруських військ".

Правозахисна громадська організація опитала 75 осіб на кордоні в період з липня по листопад, які засвідчили, що білоруські війська били їх кийками та прикладами, погрожували собаками, позбавляли їжі, води, притулку та санітарних засобів, а також телефонів та грошей.  Більшість людей, які добиралися до Польщі, розповідали, що їх вантажили в автомобілі й вивозили в буферну зону.

"Замість того, щоб отримати необхідну допомогу, вони (мігранти) піддаються жорстокому насильству. Білорусь має негайно припинити це насильство, а країни-члени ЄС повинні припинити відмовляти людям у можливості уникнути цих кричущих порушень, не кажучи вже про повернення їх до Білорусі, щоб знову і знову стикатися з цим", – додала Дженніфер Фостер, дослідник Amnesty International з питань біженців і прав мігрантів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Білорусі залишаються кілька тисяч мігрантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини