Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі залишаються кілька тисяч мігрантів: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі залишаються кілька тисяч мігрантів: що відомо про ситуацію

На кордонах з Польщею, Литвою та Латвією залишаються групи мігрантів

8 грудня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

За даними уряду Польщі в Білорусі ще залишаються сім тисяч мігрантів з країн Близького сходу. В той же час понад три тисячі мігрантів повернулися репатріаційними рейсами до своїх країн, зокрема, Іраку та Сирії. Про це повідомляє dpa-international.

У Білорусі залишаються кілька тисяч мігрантів: що відомо про ситуацію

Мігранти з країн Азії, фото з Twitter

За словами речника спецслужб Станіслава Зарина, вже реєструють менше спроб нелегального перетину державного кордону Польщі. Однак криза ще не минула. Оскільки до кордону все ще підходять менші групи мігрантів, які намагаються знайти слабкі ділянки в охороні кордону й прорватися до країни. 7 грудня було зафіксовано 116 спроб незаконного перетину кордону.

Повідомляється, що 7 грудня мав відлетіти новий репатріаційний рейс з Білорусі до Іраку, 8 грудня з Мінська – до Сирії. За інформацією державного інформаційного агентства Белта, багато мігрантів на кордоні ще мають надію пройти до Європи й не хочуть летіти додому.

В Литві в прикордонних регіонах продовжили дію надзвичайного стану до 14 січня 2022 року через те, що на кордонах залишаються тисячі мігрантів, які штурмують їх щодня, намагаючись пройти до Латвії, Литви чи Польщі. 

У Євросоюзі говорять, що білоруси навмисно перевозили людей з країн Азії до Мінська та допомагали їм дістатися до кордону. Вважається, що такі дії були зроблені у відповідь на санкції проти країни. В той же час Лукашенко наголосив, що обмежить ввіз європейських товарів. В Білорусі зібралися запроваджувати санкції у відповідь проти країн, які вчинило так само по відношенню до Білорусі.

Нагадаємо, що США, Канада, Великобританія й ЄС запровадили ряд нових санкцій проти Білорусі через загострення ситуації з мігрантами на кордонах. Під санкції потрапив син Лукашенка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини