Головна Новини Світ Беларусь Politico дізналася, як Лукашенко підставив союзника по ОДКБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналася, як Лукашенко підставив союзника по ОДКБ

Журналістам Politico стало відомо, що Білорусь таємно передавала зброю Азербайджану, хоча вона є партнером Вірменії в ОДКБ

14 червня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Білорусь таємно передавала зброю армії Азербайджану у 2018-2022 роках, незважаючи на те, що країна є партнером Вірменії в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на витік документів, з якими ознайомилися у виданні.

Politico дізналася, як Лукашенко підставив союзника по ОДКБ

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначили, що ознайомилися з листами Білоруського державного агентства з експорту озброєнь до його власних військово-промислових фірм на замовлення Азербайджану.

За даними журналістів, Мінськ активно допомагав Збройним силам Азербайджану протягом 2018-2022 років, надаючи країні нове озброєння – йдеться про засоби радіоелектронної боротьби та безпілотні системи, а також модернізацію старого артобладнання.

Крім того, в одному з дипломатичних повідомлень, з якими ознайомилося видання, йдеться, що підприємства Білорусі відіграють активну роль "у відновленні деокупованих територій Азербайджану, а також експорті білоруських товарів та послуг" до країни.

Ні азербайджанський, ні білоруський уряд не відповіли на запити про коментарі, наголосило "Politico".

Варто зазначити, Білорусь та Вірменія – члени військово-політичного блоку ОДКБ, учасниками якого є низка колишніх членів СРСР на чолі з РФ. Нещодавно вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявляв про те, що ОДКБ є "мильною бульбашкою", члени якої планували війну проти його країни з Азербайджаном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Мінськ вирішив не відмовчуватись: як у Лукашенка відреагували на слова прем'єра Вірменії Пашиняна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини