Головна Новини Світ Беларусь Примусова посадка літака Ryanair в Білорусі: у Польщі оприлюднили нові записи (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Примусова посадка літака Ryanair в Білорусі: у Польщі оприлюднили нові записи (ВІДЕО)

В оприлюдненому записі можна почути ще один, третій голос

10 грудня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Літак компанії Ryanair  23 травня 2021 року здійснив примусову посадку в столиці Білорусі – Мінську. Спецслужби Польщі оприлюднили записи розмов диспетчера та пілота лайнера. Про це інформує Zerkalo.

Примусова посадка літака Ryanair в Білорусі: у Польщі оприлюднили нові записи (ВІДЕО)

Примусова посадка літака в Мінську (фото з відкритих джерел)

В оприлюдненому записі можна почути ще один, третій голос, який говорить диспетчеру, що потрібно давати відповіді на питання пілота.

 Під час розмови з пілотом диспетчер повідомив його про наявність вибухівки на борту авіалайнера і зобов'язує його здійснити посадку в Мінську. Як тільки льотчик почав уточнювати ситуацію, можна розібрати голос іншої людини, яку поляки називають "офіцером білоруських служб".

 Та ж людина дає наказ диспетчеру повідомити льотчика про код небезпеки "червоний" й  озвучує рекомендацію посадити літак у Мінську.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що до Мінська прилетіли міжнародні експерти у справі про затримання ПротасевичаДо Білорусі прибули члени групи ICAO — Міжнародної організації цивільної авіації. У аеропорту Мінська 23 серпня на робочій нараді зустрілися члени Міжнародної організації з міністром транспорту та комунікацій Білорусі та директорами авіаційних компаній. Розслідування факту посадки літака Boeing 737 в аеропорту Мінська, під час якого було затримано Романа Протасевича, триватиме до листопада.  За словами міністра транспорту Білорусі, вони відкриті до діалогу та нададуть необхідні дані, бо зацікавлені в об'єктивному розслідуванні. Міністр також наголосив, що авіаційна безпека в Білорусі на вищому рівні.За словами керівника групи ICAO Сільвена Лефойера, групі, що розслідує інцидент, потрібно уточнити деякі деталі та зібрати додаткову інформацію. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини