Головна Новини Світ Беларусь Росія: штурмова авіація Білорусі отримала здатність завдавати ядерних ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія: штурмова авіація Білорусі отримала здатність завдавати ядерних ударів

На одному з російських полігонів почали навчання білоруських розрахунків порядку застосування «Іскандер-М»

4 квітня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Гучну заяву у вівторок зробив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на тематичній селекторній нараді з керівним складом Збройних Сил Росії, пишуть "Коментарі".

Росія: штурмова авіація Білорусі отримала здатність завдавати ядерних ударів

Частина штурмової авіації РБ отримала здатність завдавати ударів ядерною зброєю

"Частина білоруських літаків штурмової авіації отримали здатність завдавати ударів по об'єктах супротивника засобами поразки в ядерному оснащенні", — сказав він у ході наради у військовому відомстві.

Подробиць особливих він не повідомив.

"З 3 квітня на одному з російських полігонів почали навчання білоруських розрахунків порядку застосування "Іскандер-М" для захисту Союзної держави", — додав Шойгу.

Раніше Президент США Джо Байден зазначив, що заява президента РФ Володимира Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі небезпечна.

"Це небезпечні слова, і це викликає занепокоєння", – сказав Байден, відповідаючи на запитання журналіста у Білому домі.

Путін заявив, що Москва розмістить тактичну ядерну зброю на території союзної Білорусі, яка розташована біля кордону з Європейським Союзом. Оголошення було зроблено більш ніж за рік після початку вторгнення Росії до України, коли українські військові продовжують боротьбу з російською агресією.

У Білому домі ще минулої неділі говорили, що адміністрація не має інформації про те, що передача російської ядерної зброї Мінську мала місце.

Писали "Коментарі" раніше, що міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm провела розслідування і виявила ймовірне місце розташування сховища для російської ядерної зброї на території Білорусі. За повідомленням журналістів це сховище знаходиться поблизу Гомеля, що знаходиться за 50 км від кордону України — старий арсенал Гомель-30.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Росія планує створити флот підводних човнів, які зможуть нести ядерні суперторпеди "Посейдон".

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — чому Кремль знову включив ядерну істерику та розмови про мир – чим відповідати Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини