Головна Новини Світ Росія Росія планує створити флот підводних човнів, які зможуть нести ядерні суперторпеди "Посейдон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує створити флот підводних човнів, які зможуть нести ядерні суперторпеди "Посейдон"

РФ готується у кінці 2024, на початку 2025 року сформувати дивізію підводних човнів, які зможуть нести ядерні суперторпеди "Посейдон"

3 квітня 2023, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація у січні повідомила, що виготовила першу серію ядерних торпед "Посейдон". Тепер у РФ заявили про дату створення флоту з підводних човнів, які міститимуть ці ракети. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія планує створити флот підводних човнів, які зможуть нести ядерні суперторпеди "Посейдон"

Підводний човен. Фото з відкритих джерел

Путін у 2019 році оголосив про створення нового типу стратегічної ядерної зброї під назвою "Посейдон". Після чотирьох років розробок та експериментів у січні 2023 року РФ повідомила, що створила першу серію ядерних суперторпед "Посейдон".

Наприкінці березня стало відомо про завершення робіт для будівництва берегової інфраструктури на Камчатці. Саме там буде розташована база балістичних підводних човнів Тихоокеанського флоту Росії.

"Рішення про формування дивізії атомних субмарин спеціального призначення на Камчатці прийнято. Йдеться про грудень 2024 року або першу половину 2025 року", — повідомляють російські ЗМІ про формування дивізії субмарин, що переноситимуть торпеди "Посейдон".

У відкритому доступі мало інформації про ядерні суперторпеди "Посейдон", але аналітики сходяться на тому, що це буде щось середнє між торпедою та безпілотником, який можна буде запускати з атомної субмарини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський генерал відповів, чи могла б Україна встояти у війні без допомоги США.

Також "Коментарі" писали про інформацію британської розвідки, яка назвала найпоширенішу небойову причину втрат армії Російської Федерації. Виявилось, що це алкоголь. До інших проблем також віднесли неналежне поводження зі зброєю, кліматичні чинники та ДТП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини