Головна Новини Світ Беларусь Що задумав Лукашенко: з боку Білорусі до України залетіла "повітряна ціль"
commentss НОВИНИ Всі новини

Що задумав Лукашенко: з боку Білорусі до України залетіла "повітряна ціль"

У Києві та низці областей оголосили тривогу

сьогодні, 14:51
Поділіться публікацією:

На півночі України, зокрема й у Києві, оголосили повітряну тривогу. Попереджають про "повітряну мету", яка перетнула державний кордон з території Білорусії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал Повітряних сил Збройних Сил України (ЗСУ).

Що задумав Лукашенко: з боку Білорусі до України залетіла "повітряна ціль"

Літак. Фото: з відкритих джерел

"Повітряна мета (не швидкісна) на кордоні Київської та Житомирської областей перетнула державний кордон з території Білорусії, курс південний", — пишуть Повітряні сили.

Тим часом моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" стверджує про, згідно з попередніми даними, навчально-бойовий літак Як-130 Військово-повітряних сил Білорусі. Зазначається, що мета перетнула білорусько-український кордон о 14:25.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на територію Білорусі не перестають залітати російські "шахеди" під час масованих атак на Україну. Так у ніч проти 14 вересня під час масованої атаки на Україну російський ударний безпілотник знову порушив повітряний простір Білорусі. Про це повідомив опозиційний білоруський OSINT-проект "Беларускі Гаюн".

За даними моніторингового каналу, російський "шахед" перетнув кордон з Білоруссю приблизно о 4 ранку за місцевим часом.

Безпілотник залетів у районі селища Лоїв на Гомельщині, він перебував у повітряному просторі Білорусі приблизно півгодини. Аналітики зазначили, що безпілотник рухався західним курсом, а згодом – повернув на південний схід і відлетів у бік України.

О 05.05 його зафіксували в районі міста Славутич Київської області. У момент заходу "шахеда" до повітряного простору Білорусі в небі знаходився винищувач. Він злетів із аеродрому "Барановичі" близько 03:40.

Також видання "Коментарі" повідомляло – залітання дронів у Білорусь: Лукашенко розповів про те, що "договорився з українцями".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини