Головна Новини Світ Беларусь Що зробив Лукашенко зі своїм конкурентом на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Що зробив Лукашенко зі своїм конкурентом на виборах

Один із білоруських опозиційних політиків отримав великий тюремний строк

6 липня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Білоруський опозиційний політик і колишній банкір Віктор Бабарико отримав 14 років в'язниці. Про це повідомляє білоруське відділення Радіо Свобода.

Що зробив Лукашенко зі своїм конкурентом на виборах

Віктор Бабарико - фото з відкритих джерел

Журналісти повідомляють, що вирок виніс Верховний суд Республіки Білорусь, а покарання оскарженню не підлягає.

Відомо, що Бабарико намагався взяти участь в президентських виборах в Білорусі у 2020 році та вважався головним суперником Лукашенка. Але за кілька тижнів до голосування його затримали у справі про нібито організацію злочинної групи на базі "Белгазпромбанка" і виведення грошей за кордон.

Інші фігуранти його справи вже уклали досудові угоди, а Бабарико свою провину не визнав.

Нагадаємо, що 24 червня Європейський Союз ввів секторальні санкції проти Білорусі. Європейські парламентарії заявили, що введені санкції обмежать режиму Лукашенка доступ до європейських фінансових ринків, а також значно зменшать експорт товарів білоруської промисловості. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Своєю чергою самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко у провокаційній і образливій манері відреагував на санкції Євросоюзу проти його країни. Так званий глава Білорусі обізвав європейських політиків мерзотниками і сказав, що має намір показати їм їхнє ж безсилля. Детальніше про скандальний виступ Олександра Лукашенка читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Також 16 червня посли країн Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Посли ЄС схвалили заборону на видачу віз і заморожування активів 78 осіб і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини