Головна Новини Світ Беларусь Штовхають у цей конфлікт: Лукашенко визнав, що Білорусь втягують у війну з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Штовхають у цей конфлікт: Лукашенко визнав, що Білорусь втягують у війну з Україною

Лукашенко знову пообіцяв, що не дозволить втягнути білоруську армію у війну проти України

17 червня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко підтвердив, що його країну намагаються втягнути у відкриту війну в Україні, ось тільки нібито за цим стоїть не Росії та Путіна, а Захід. Лукашенко заявив, що білоруська армія не воюватиме в Україні. Як передає портал "Коментарі", слова Лукашенка цитує державне агентство Білорусії БелТА.

Штовхають у цей конфлікт: Лукашенко визнав, що Білорусь втягують у війну з Україною

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Олександр Лукашенко вважає, що лише Захід може бути зацікавлений, що білоруська армія виявилася втягнутою у війну проти України. Щодо інформації про те, що Кремль постійно тисне на Мінськ, агітуючи дати команду білоруським військовим вирушити в Україну, Лукашенко відповів, що Путін ніколи його про це не просив, а ось Захід намагається, навпаки, його спровокувати. Про які саме провокації Заходу йдеться і як Заходу намагається втягнути Білорусь у війну проти України, Лукашенко не розповів.

За словами білоруського диктатора, на Заході хочуть збудувати фронт-лінію від Петербурга до Ростова. На думку Лукашенка, Захід зацікавлений знести "балкон", яким сьогодні і є Білорусь, щоб ближче дістатися до Росії.

Олександр Лукашенко вважає, що у 2020 році спроби Заходу провалилися, тож сьогодні вони намагаються діяти іншими методами.

Лукашенко додав, що він зробить усе, щоб Білорусь не була втягнута у воєнний конфлікт.

"Мені ставили це питання вже негласно: ви зайдете в Україну – ваша армія? Я говорю: ми не збираємося нікуди заходити, поки ви не перейшли червону лінію", – зазначив Лукашенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що розлютило Путіна на економічному форумі в Петербурзі — не знаходив собі місця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.belta.by/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини