Головна Новини Світ Беларусь Сплять на матрацах у білоруському складі: сотні мігрантів все ще сподіваються потрапити до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Сплять на матрацах у білоруському складі: сотні мігрантів все ще сподіваються потрапити до ЄС

Мігранти, які розташувалися на складі в Білорусі, все ще сподіваються потрапити до ЄС

24 грудня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Сотні мігрантів із Близького Сходу все ще чіпляються за надію на майбутнє в Західній Європі, оскільки рік добігає кінця. Про це повідомляє Reuters.

Сплять на матрацах у білоруському складі: сотні мігрантів все ще сподіваються потрапити до ЄС

Мігранти стоять у черзі на прийом їжі біля транспортно-логістичного центру Брузги на білорусько-польському кордоні, в Гродненській області - Reuters

Близько 600 мігрантів із таких країн, як Ірак, Туреччина, Іран та Сирія, є серед тисяч, які цього року прилетіли до Білорусі та намагалися перетнути лісистий кордон із Польщею.

У Європейському Союзі стверджують, що Білорусь заохочувала їх приїхати, а потім штовхнула їх до кордону, намагаючись дестабілізувати свій східний кордон. Білорусь заперечує організацію кризової ситуації, а її самопроголошений лідер Олександр Лукашенко заявив, що самі мігранти мають вирішувати, чи хочуть вони вирушити на захід чи повернутися на батьківщину.

Співробітники та волонтери Міжнародної організації з міграції (МОМ) працюють над реєстрацією людей, які бажають повернутися. Але деякі неохоче це роблять, витративши тисячі доларів.

Мігрант із Сирії, якого звуть Ємен Джндалі, сказав Reuters: "Мої плани – залишитися, тому що я не можу піти в ліс чи повернутися до Сирії. Сирія – це ніщо. У мене нічого немає. Немає будинку, школи, роботи — я нічого не маю".

Багато маленьких дітей є серед сотень людей, які проводять свій час у сні, в чергах за їжею, безцільно блукають величезним складом або грають у футбол.

Мохамед Рефаад, старший операційний координатор МОМ, сказав, що уряд, місцева влада та Білоруський Червоний Хрест працюють над підтримкою мігрантів, але все ще потрібна додаткова допомога з харчуванням, житлом та освітою для дітей.

"Ми працюємо над збільшенням зусиль для забезпечення всіх цих потреб", – сказав Рефаад.

Юрій Карай, помічник президента Білорусі, сказав, що ті, хто відмовився від пропозиції перельотів додому, все ще прагнуть потрапити до Європи. Якщо хтось хоче залишитися в Білорусі, "вони повинні розуміти, що тут немає допомоги по безробіттю, тому люди повинні працювати, щоб заробляти на життя", — сказав Карай.

Джндалі, мігрант із Сирії, сказав, що все ще оптимістично налаштований, оскільки не вірить, що дітей віком від одного року можна просто залишити там, де вони були.

Відповідаючи на запитання про його шанси потрапити в Європу, він сказав: "Я думаю, що надія є".

Як повідомляли раніше "Коментарі", поліція викрила акаунти, що закликають мігрантів їхати до ЄС через Білорусь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини