Головна Новини Світ Беларусь У Білорусь прибула чергова партія військової техніки: До чого знову готується Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусь прибула чергова партія військової техніки: До чого знову готується Лукашенко

До РБ перекинули ще більше особового складу, озброєння, військової і спеціальної техніки збройних сил Російської Федерації

5 січня 2023, 18:45
Поділіться публікацією:

У Білорусь продовжують прибувати нові БТР-82A, БТР-80К, броньовані медичні та ремонтно-евакуаційні машини. У Міноборони Білорусі стверджують, що це планове постачання для переозброєння білоруської армії, пишуть "Коментарі".

У Білорусь прибула чергова партія військової техніки: До чого знову готується Лукашенко

Військові Білорусі спільно з росіянами планують проводити "заходи бойового злагодження"

З підрозділами, які прибувають, на полігонах ЗС РБ планують проводити "заходи бойового злагодження". У повідомленні міністерства зазначається, що це відбувається "в рамках забезпечення воєнної безпеки союзної держави". Крім того, для підвищення рівня бойової підготовки авіаційних підрозділів збройних сил обох країн планується проведення спільного льотно-тактичного навчання. Щобільше, заявляють, що від російської сторони у злагодженнях візьме участь військове формування повітряно-космічних сил.

"Спільна підготовка білоруської та російської складових регіонального угруповання військ (сил) має комплексний характер і охоплює не тільки бойовий компонент, а й усі системи, що забезпечують", — йдеться в повідомленні.

Кажуть, такий у них план переозброєння. А напередодні перекинули у Білорусь російський літак ДРЛО А-50У, який допомагає наводити цілі для повітряних атак.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що ворог використовує літаки такого типу давно. За його допомогою окупанти здійснюють радіолокаційну розвідку на території України. Попереднього разу цей борт прилітав у Білорусь 24 лютого 2022 року – у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як писали "Коментарі", - у Білорусі проводяться заходи щодо переведення з мирного на воєнний час. Вони проходять у рамках "раптової перевірки" військ, яка, очевидно, продовжує тривати на території країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини