Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі формують «народне ополчення”: З кого і скільки планують набрати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі формують «народне ополчення”: З кого і скільки планують набрати

Про це йшлося на засідання ради безпеки Білорусі 20 лютого, яке скликав самопроголошений президент Олександр Лукашенко

21 лютого 2023, 15:27
Поділіться публікацією:

У Білорусі заявили про створення так званого “народного ополчення”, до якого можуть залучити щонайменше на початках 100-150 тисяч людей, пишуть "Коментарі". Під час засідання у РБ розглянули проєкт закону “Про народне ополчення”. Цей документ, як пише БелТА, розроблений міністерством оборони разом із міністерством внутрішніх справ Білорусі.

У Білорусі формують «народне ополчення”: З кого і скільки планують набрати

“Я вже не раз казав: кожен чоловік (та й не лише чоловік) повинен уміти, як мінімум, поводитися зі зброєю. Хоча б для того, щоб у разі потреби захистити свою сім’ю, свій будинок, рідний куточок землі і, якщо знадобиться, країну”, – заявив самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко на засіданні ради безпеки.

За словами ж голови білоруського міноборони Віктора Хреніна, до “народного ополчення” можуть залучити 100-150 тисяч осіб. Разом з тим, у білоруському міністерстві оборони не виключають, що чисельність може бути і суттєво більшою.

“У нас достатньо мобілізаційного ресурсу, який перебуває на обліку у наших військових комісаріатах. Ми провели перевірку і бачимо, що вони не всі будуть задіяні за мобілізаційним планом”, – заявив Хренін.

Ще один цікавий момент випливає зі слів очільника оборонного відомства: “добровольцями” можуть стати ті люди, які не пройшли військовий вишкіл, зокрема й жінки. Для усіх таких неофітів навіть передбачили короткотривалі курси підготовки.

“Ми за короткий проміжок часу здатні навчити людей. Як при створенні народного ополчення, так і до створення у мирний час”, – сказав Хренін.

Ще торік навесні Олександр Лукашенко дав доручення створити в країні так зване “народне ополчення”, нібито для посилення оборони країни.

Нагадаємо, як писали "Коментарі" раніше, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що мобілізацію в його країні ніхто не оголошував і найближчим часом таких рішень не планується, тому "білоруси можуть бути спокійними". При цьому білоруський диктатор не заперечував, що до війни в РБ таки готуються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини