Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі хочуть встановити на кордоні з Україною важку техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі хочуть встановити на кордоні з Україною важку техніку

Білорусь домовилася з Росією про кілька десятків поставок озброєння

13 вересня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Білорусь буде укріплювати свої кордони від сусідів з півдня, наголосив глава держави Олександр Лукашенко в своїй промові перед ЗМІ на території Обуз-Лісновського полігону під Барановичами. Про це повідомляє місцеве видання "БЕЛТА".

У Білорусі хочуть встановити на кордоні з Україною важку техніку

У Білорусі хочуть зміцнити кордони, фото з відкритих джерел

Білоруський лідер очікує поставок із союзної Росії зенітних ракетних комплексів C-400. Також він наголосив, що західні кордони країни укріплені комплексами С-300, а от південний напрямок незахищений.

"Слава богу, зараз у нас повністю комплексами С-300 перекритий периметр на західному напрямку. Але, як ви знаєте, у нас і південний напрямок додався. Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня підігрівати. А що ще буде ... ми повинні готуватися — 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр. Ми (з Володимиром Путіним — приміт. ред.) вели якраз мову про те, що С-400 нам якраз знадобиться", — наголосив Лукашенко.
За його словами, Путін дав доручення міністру оборони РФ про відпрацювання питання доставки комплексів до Білорусі. До 2025 року з Росії Білорусь отримає гвинтокрили, літаки та озброєння ППО.

Олександр Лукашенко також провів паралель із подіями 1941 року, коли, за його словами, за кілька місяців ворожі війська захопили Білорусь та наголосив, що все це озброєння виключно для захисту держави.

"Ми хочемо бути заздалегідь готові, і суть цього — сучасні навчання. Ми не спрямовуємо свої ракети на суміжні держави, наші літаки не визначають цілі для нанесення удару на їх території та інше. Ми готуємося захищати свою землю. Білорусько-російському союзу зайві території не потрібні", — зазначив Лукашенко. 

Портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко чекає на військову техніку для озброєння країни з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини