Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі одну з книг про Гаррі Поттера запідозрили в антидержавній ідеології
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі одну з книг про Гаррі Поттера запідозрили в антидержавній ідеології

Зокрема, білоруські митники перевіряють зміст книги "Гаррі Поттер і таємна кімната"

15 вересня 2020, 17:58
Поділіться публікацією:

У Білорусі одну з книг про Гаррі Поттера запідозрили в антидержавній ідеології

Білоруська митна служба не пропускає через кордон імпортовану партію книг Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і таємна кімната" через можливий екстремізм в змісті. Про це повідомляє телеграм-канал "Nexta".

За словами авторів новини, даний інцидент не можна розглядати ніяк інакше, як "цілковитий ідіотизм".

"Державна митниця вимагає письмове підтвердження у видавництва "Янушкевич" про те, що в тиражі дитячої книги про Гаррі Поттера не міститься закликів до повалення влади, а також вказала на необхідність проведення експертизи спеціальними органами", — відзначають в новини.


Силовики зазначають, що на сьогодні вся література і кінопродукція, спрямована всередину Білорусі, перевіряється і проходить особливу цензуру, щоб не підігрівати протестний настрій в суспільстві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий детектив англійської письменниці Агати Крісті "Десять негренят" перейменували в зв'язку з тим, що колишня назва носило явний расистський характер.

"Ми більше не повинні використовувати терміни, які можуть поранити. Це поведінка, якого слід дотримуватися в 2020 році". — зазначив родич відомої письменниці, підкресливши, що будь Крісті сьогодні жива, вона б підтримала перейменування роману.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини