Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі оголосили в розшук чемпіонку світу з плавання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі оголосили в розшук чемпіонку світу з плавання

Прокурор Білорусі санкціонував проти Герасимені та Опейкіна запобіжний захід у вигляді взяття під варту

22 квітня 2021, 21:39
Поділіться публікацією:

Слідчий комітет (СК) Білорусі оголосив у розшук чемпіонку світу з плавання Олександру Герасіменю й виконавчого директора Фонду спортивної солідарності Олександра Опейкіна.

У Білорусі оголосили в розшук чемпіонку світу з плавання

Олександра Герасіменя (фото з відкритих джерел)

У заяві СК йдеться про те, що обвинувачені здійснювали заклики до вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці країни, вчинені з використанням засобів масової інформації та глобальної комп'ютерної мережі Інтернет.

"В інтернеті та засобах масової інформації зверталися із закликами до іноземних держав і міжнародних організацій про вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь", — йдеться у повідомленні.

Прокурор санкціонував проти Герасимені й Опейкіна запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Зазначені особи оголошені в розшук, розслідування кримінальної справи проти них триває.

Нагадаємо, переговори щодо війни на Донбасі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) зайшли в глухий кут. У вітчизняній делегації шукають вихід зі скрутної ситуації.

За словами керівника делегації Леоніда Кравчука, ним може стати зміна країни-майданчика для зустрічей ТКГ. Перший президент України називає Білорусь "підкаблучною" країною для Російської Федерації. Саме тому члени вітчизняної делегації відмовляються від наданих Олександром Лукашенком і його урядом послуг для роботи ТКГ.

На думку Леоніда Кравчука, в РБ відсутнє поняття демократії, до того ж сам Лукашенко постійно дискредитує Україну у своїх виступах. Заміною для Білорусі, за словами керівника української делегації в ТКГ, могла б стати Польща. Цю держава Кравчук розглядає як демократичну і при цьому нейтральну.

Раніше стало відомо, що в Білорусі з'явиться білорусько-російський навчально-бойовой центр спільної підготовки ВПС і військ ППО. На його базі буде організована спільна підготовка екіпажів літаків Су-30СМ, навчання білоруських фахівців роботі на сучасних зенітних ракетних комплексах, які перебувають на озброєнні Збройних Сил Російської Федерації, а також спільне виконання навчально-бойових завдань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/skgovby/4387
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини