Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі почали розслідувати кримінальну справу про захоплення влади
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі почали розслідувати кримінальну справу про захоплення влади

У Генпрокуратурі визнали, що події в Білорусі загрожують національній безпеці

20 серпня 2020, 15:38
Поділіться публікацією:

У Білорусі розслідують кримінальну справу про "захоплення влади". Її порушили після створення опозиціонерами Координаційної ради - про це заявив генеральний прокурор Білорусі Олександр Конюк.

У Білорусі почали розслідувати кримінальну справу про захоплення влади

"Створення та діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу ("Заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь", — ред.)", — говорить Конюк.

Своєю чергою, керівники Координаційної ради, яка передбачає мирну передачу влади президентом Олександром Лукашенком, звинувачення генпрокурора про "захоплення влади" спростували. Мовляв, нацбезпеці їх робота не загрожує, а порушення справи, на думку опозиціонерів, є політичним переслідуванням.

Нагадаємо, опозиція в розпал мітингів і страйків у всіх містах буде домагатися повторних президентських виборів. Як  заявила член Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова, нове голосування повинно бути проведено в найкоротші терміни, однак з оновленим складом ЦВК. За словами Колесникової, перешкод для участі у всенародному голосуванні Олександра Лукашенка вони не бачать.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини