Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі повідомили, скільки росіян приїде до країни для спільного розгортання військ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі повідомили, скільки росіян приїде до країни для спільного розгортання військ

До Білорусі прибудуть близько 9 тисяч російських солдатів

16 жовтня 2022, 17:37
Поділіться публікацією:

Близько 9 тисяч російських військових приїдуть до Білорусі в рамках спільного розгортання військ двох країн. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву помічника міністра оборони Білорусі Валерія Ревенка у Twitter.

У Білорусі повідомили, скільки росіян приїде до країни для спільного розгортання військ

Спільне розгортання військ РФ і Білорусі (фото з відкритих джерел)

"Перші ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до складу РГВ (с) (регіонального угруповання військ), почали прибувати до РБ. Передислокація займе кілька днів. Загальна чисельність складе трохи менше 9 тисяч людей", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те що чи погодився Лукашенко на повторне вторгнення з росіянами. Аналітик Фонду громадської дипломатії Олександра Решмеділова наголошує, що про потенційну та реальну загрозу з Білорусі Україна знає та періодично інформує Європу та США. Вона нагадує, що Україна закликала розмістити міжнародних спостерігачів на білорусько-українському кордоні. З такою пропозицією президент Зеленський звернувся до колег з відеозв'язку на нещодавньому саміті "Великої сімки". Експерт фонду "Майдан закордонних справ", співзасновник "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", експерт із питань окупованих територій Юрій Смєлянський зазначає, що РБ є військово-політичним союзником Росії. За його словами, залишилося поки що відкритим питання прямої участі збройних сил РБ у цій війні. Директор Інституту зовнішньополітичних досліджень, конфліктолог, доктор політичних наук Григорій Перепелиця вважає, що Путін здійснює фактичну інтеграцію РБ до складу Росії. Процес іде повільно, бо Лукашенко намагається зберегти бодай якусь частину суверенітету.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини