Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі проводитимуть загальний страйк робітників: що вимагають
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі проводитимуть загальний страйк робітників: що вимагають

Робітники висунули ряд вимог до влади

25 жовтня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

З 1 листопада білоруси хочуть провести страйк по всій країні — не вийти на роботу.  Скільки триватиме страйк організатори не повідомляють. Про це повідомляє ТСН.

У Білорусі проводитимуть загальний страйк робітників: що вимагають

Білоруси хочуть проводити страйк, фото з відкритих джерел

У білоруському об'єднанні робочих вимагають у влади задовільнити десять вимог, тільки тоді страйк припинять. До участі та висловлення протесту організатори закликають всіх громадян. Планується, що це буде загальнодержавна акція.

Серед вимог звільнення з тюрем та ізоляторів усіх білорусів, яких незаконно ув'язнили, підвищення заробітних плат та соціальних виплат.

Влада має піти на переговори з представниками робочих та демократами щодо оголошення дострокових виборів, аби подолати кризу в країні. Мова йде про обрання нового глави держави та нового парламенту.

Політики мають гарантувати, що усі, хто виїхав через репресії та переслідування, зможуть повернутися й не ризикуватимуть потрапити за грати. Тих, кого звільнили та відрахували через політичні погляди, мають поновити у вишах та на роботі.

Влада має дозволити створювати незалежні профспілки та забезпечити право вільного пересування країною для всіх громадян. Робітники вимагатимуть завезення до країни визнаних ВООЗ вакцин від COVID-19 й захистити права медиків.

В Білорусі має бути реалізоване конституційне право на свободу слова, тому журналістів та блогерів мають звільнити й дозволити їм працювати.

Серед вимог також налагодження дипломатичних стосунків з країнами-сусідами та припинення "гібридної" міграції на кордоні з Польщею.

Організатори страйку переконані, що якщо вони припинять "годувати режим й ходити на роботу", то зможуть вплинути на владу. Санкції проти країни лише вганяють її в ще більшу кризу на фоні політичної та напружених стосунків через нелегалів з країнами Євросоюзу.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство охорони здоров'я Білорусі скасувало обов'язковий масковий режим, який почав діяти в країні 9 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

26 жовтня 2021, 13:21

Молодці!!! В першу чергу потреби суспільства, а ні патріотично-егоїстичні корумпованих у вишиванках. З самого початку незалежності патріотично-зневажливо називали "ковбасниками" тих, хто хотів економічного, наукового, прогресу та зростання для України. Одні йшли на ринок мікровласниками-початківцями, а "патріоти" одягали шаровари та танцювали. Потім, як Шаріков у Булгакова, пішли начальниками "Очістки": податківцями, митниками, суддями та подібними корумпованими контролерами-колядниками, контролювати цих мікровласників-ковбасників: вони їх душили-душили ...

зелёная плесень

25 жовтня 2021, 16:31

А за Крым и Донбасс по-прежнему молчок, типа это не их дело?


Новини