Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі розповіли, хто їх "втягує" у війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі розповіли, хто їх "втягує" у війну

Білоруси стверджують, що Україна нібито стягує до білоруського кордону війська, озброєння та військову техніку

29 червня 2024, 12:47
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Білорусі заявило, що Україна стягує війська до кордону та нібито намагається "втягнути країну у війну". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник командувача силами спецоперацій з ідеологічної роботи ЗС Білорусі Вадим Лукашевич.

У Білорусі розповіли, хто їх "втягує" у війну

Армія Білорусі. Фото: з відкритих джерел

Білоруський військовий зазначив, що Україна нібито стягує до білоруського кордону війська, озброєння та військову техніку.

"Зокрема, у Житомирській області розміщено американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важку далекобійну артилерію та іншу техніку", — стверджує Вадим Лукашевич.

Він наголошує, що білоруським військовим незрозуміло, чому Київ вирішує перекидати багато техніки та особового складу до кордонів їхньої держави, коли на фронті в України нібито брак озброєння.

Крім того, Лукашевич заявив, що ситуація на білорусько-українському кордоні нібито "характеризується наростанням напруженості".

"Коаліцією західних країн розв'язаний гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби залучити нашу країну до війни. У цих складних умовах наша країна робить все, щоб зберегти мир на білоруській землі", — додав Вадим Лукашевич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білорусь, яка за фактом є союзником РФ у повномасштабній війні проти України, заявила, що розгорнула на кордоні з Україною батальйон реактивних систем залпового вогню "Полонез" через складну ситуацію. Це можуть бути спробами Росії збільшити свою військову присутність у Білорусі. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – режиму Лукашенка настав час задуматися: про яке майбутнє для Білорусі заявив Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини