Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко прийняв новий указ: що тепер заборонено мати у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко прийняв новий указ: що тепер заборонено мати у Білорусі

Олександр Лукашенко підписав указ, яким забороняє у Білорусі будь-які безпілотники.

26 вересня 2023, 10:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 25 вересня підписав новий указ, який забороняє ввезення та використання БПЛА для цивільних осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на указ білоруського диктатора.

Лукашенко прийняв новий указ: що тепер заборонено мати у Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Згідно з новими правилами всім громадянам Білорусі заборонено використовувати, зберігати, продавати, виготовляти та ввозити будь-які безпілотні літальні апарати. У своєму указі Лукашенко пояснює такі дії "забезпеченням громадської безпеки" та обліком безпілотників.

Нові правила також містять виключення. Дронами дозволено володіти організаціям та приватним підприємцям, які здійснюють професійну діяльність за допомогою безпілотників. Однак навіть в цьому випадку юридичні особи мають звернутись до держави, аби отримати спеціальний дозвіл.

Указ Лукашенка набирає чинності з моменту публікації 25 вересня у пунктах про виготовлення, ввезення та використання дронів. В частині про зберігання БПЛА цивільні особи мають шість місяців, щоб продати безпілотники підприємцям чи компаніям, або передати їх державі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про провокації на кордоні з Білоруссю. Польські прикордонники вкотре зіштовхнулись з мігрантами, які намагаються потрапити на територію ЄС з Білорусі. Варшава неодноразово звинувачує Мінськ у допомозі нелегалам потрапити у Польщу.

Також "Коментарі" писали, що Олександр Лукашенко ускладнює життя білорусам, які проживають за кордоном. Білоруський диктатор заборонив їм видавати паспорти. Таким чином багато опозиціонерів, які покинули країну, повинні повертатись до Білорусі, щоб оновити дані паспорта, або отримати новий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини