Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі заявили про готовність вжити "превентивних заходів для недопущення нападу з боку України"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі заявили про готовність вжити "превентивних заходів для недопущення нападу з боку України"

У Міноборони Білорусі вбачають в Україні загрозу через постачання їй озброєнь із боку Заходу та звинувачують її у підтримці білоруських опозиціонерів

17 жовтня 2022, 18:33
Поділіться публікацією:

Білорусь готова до застосування превентивних заходів стратегічного стримування, які мають на меті недопущення війни з Україною. Про це заявив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва країни Валерій Ревенко у Twitter.

У Білорусі заявили про готовність вжити "превентивних заходів для недопущення нападу з боку України"

Білоруський військовослужбовець. Фото: Міноборони Білорусі

"Ми чітко бачимо наміри НАТО, спрямовані на подальше розширення конфлікту в Україні шляхом збільшення постачання озброєння та техніки, здатних перетворити конфлікт на глобальний", – заявив чиновник.


З погляду білоруського військового відомства, додав Ревенко, Україна підтримує місцеву опозицію, яка має на меті повалення режиму президента країни Олександра Лукашенка. Крім цього, Польщу та балтійські країни у міноборони Білорусі звинувачують у нарощуванні військової інфраструктури.

"Республіка Білорусь відстоюватиме свої національні інтереси за допомогою застосування всіх засобів, у тому числі, військової сили та залишає за собою право вжиття комплексу превентивних заходів стратегічного стримування з метою недопущення нападу або нейтралізації внутрішнього збройного конфлікту", — заявив Ревенко.

Представник міноборони також анонсував постачання до Білорусі 470 танків, бойових броньованих машин, артилерійських гармат та мінометів. Доставлять військову техніку в рамках розгортання спільного російсько-білоруського регіонального угруповання військ.

"Загальна чисельність до прибуття до РБ становитиме до 9000 л/с, близько 170 танків, до 200 ББМ і до 100 гармат та мінометів калібром понад 100 мм", — написав Ревенко у понеділок у своєму твіттері.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло про перекидання до Білорусі російських військових літаків у рамках розгортання регіонального угруповання військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.mil.by/ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини