Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі заявили про завершення військових навчань з РФ: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі заявили про завершення військових навчань з РФ: Що відомо

Військове керівництво, принаймні, РБ залишилося задоволеним результатами

2 лютого 2023, 20:02
Поділіться публікацією:

Міноборони Білорусі 2 лютого повідомило про завершення спільних із Росією авіаційно-тактичних навчань, пишуть "Коментарі".

 У Білорусі заявили про завершення військових навчань з РФ: Що відомо

Завершення військових навчань РБ та РФ

"Була продемонстрована висока злагодженість у роботі штабу, а також впевнені спільні дії білоруських і російських пілотів. Авіаційна складова регіонального угруповання військ виконувала широкий спектр практичних завдань", – йдеться в офіційному повідомленні Міноборони Білорусі.

За інформацією відомства, всі військові маневри під час навчань "були спрямовані на гарантування безпеки союзної держави і мали винятково оборонний характер".

 У Білорусі заявили про завершення військових навчань з РФ: Що відомо - фото 2

Навчання тривали з 16 січня. З боку Російської Федерації на навчаннях були військові формування Повітряно-космічних сил.

За підсумками навчань командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони ПС РБ полковник Андрій Лук'янович заявив, що були внесені певні корективи в роботі авіації регіонального угруповання військ.

За його словами, це стосується насамперед бойового застосування авіаційних засобів ураження. А також управління авіацією за допомогою комплексу далекого виявлення та управління (літак А-50). Ще одним з елементів стало розосередження та перебазування авіації на запасні аеродроми в Білорусі та Росії, у тому числі на цивільні аеродроми.

"Це дозволяє значно збільшити живучість нашого авіаційного компонента регіонального угруповання військ", – сказав Лук'янович.

Загалом же, на думку низки експертів, про що йшлося на шпальтах "Коментарів", низка навчань на території Білорусі головним завданням має відволікання наших сил і засобів на тому напрямі, хоч вони куди потрібніші безпосередньо на фронті, зараз – особливо на Донеччині.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ні в які навчання вірити не варто, — білоруські ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини