Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі злякалися російських "Шахедів": навіщо піднімали в небо винищувач
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі злякалися російських "Шахедів": навіщо піднімали в небо винищувач

Білорусь підняла винищувач через ймовірну загрозу російських "Шахедів"

31 липня 2024, 07:50 comments1805
Поділіться публікацією:

Білоруські моніторингові канали зафіксували ймовірне входження російських "Шахедів" на територію РБ, де через загрозу підняли винищувач. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

У Білорусі злякалися російських "Шахедів": навіщо піднімали в небо винищувач

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

За інформацією "Беларускі Гаюн", на аеродромі "Барановичі" було піднято в повітря винищувач ВПС РБ. Політ, ймовірно, пов'язаний із перехопленням російського безпілотника Shahed-136/131, зазначали аналітики.

Також, за даними видання, у вівторок вранці на аеродром "Лунінець" прилетіли 2 вертольоти Мі-8 ВПС РБ.

"Малоймовірно, що їхній приліт пов'язаний з очікуванням російської ракетної атаки територією України", – йдеться у публікації.

Гаюн нагадує, що з 15 липня на аеродромі "Бобруйск" практично щодня чергували гелікоптери Мі-8 та Мі-24 ВПС РБ. Причиною нібито є прагнення скоротити підлітковий час до кордону з Україною для перехоплення російських "Шахедів", які залітають до Білорусі.

"Вибір аеродрому "Бобруйск" є невипадковим, оскільки він найближче розташований до кордону", – додає білоруське видання.

"З 26 липня ми не фіксували прильотів гелікоптерів ВПС РБ на аеродром „Бобруйск". Можливо, військові перестали бачити загрозу нових прильотів російських Shahed-136/131 до Білорусі. Зважаючи на все, загроза таки збереглася", – зазначили аналітики.

Згодом видання додало, що ще кілька "Шахедів" могли зайти до Білорусі.

Варто зазначити, 13 липня російський "Шахед" вже заходив до Білорусі о 3 годині ночі і пролетів понад 350 кілометрів, для перехоплення піднімали гелікоптер та винищувач.

Війська Росії вночі здійснили одну з наймасовіших атак України дронами. Головною метою став Київ. Атака стала для столиці наймасовішою за 2024 рік за кількістю застосовуваних БПЛА.

Читайте також на порталі "Коментарі" – планові навчання чи підготовка до вторгнення: у ГУР розповіли, що відбувається у Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини