Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі звинуватили гру Pokemon Go у зборі секретної інформації про військові об'єкти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі звинуватили гру Pokemon Go у зборі секретної інформації про військові об'єкти

Білоруські військові стверджують, що ловля покемонів - це ігрова форма збору секретної інформації.

11 вересня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Начальник відділу головного управління ідеологічної роботи Міністерства оборони Білорусі Олександр Іванов заявив, що на територію Білорусі збирали розвідувальну інформацію за допомогою популярної гри Pokemon Go. За його словами покемони найчастіше були на місцях військових об’єктів.

У Білорусі звинуватили гру Pokemon Go у зборі секретної інформації про військові об'єкти

У Білорусі звинуватили гру Pokemon Go. Фото з відкритих джерел

Представник Міноборони Білорусі Олександр Іванов під час виступу на ток-шоу "По суті" обговорив безпеку в країні, вказавши, що збір розвідувальних даних ведеться активно вже давно. За його словами, варто звертати увагу не лише на підготовлених агентів, але й можливість ігрової форми для збору секретної інформації.

"Ми не враховуємо ігрову форму. І говорити про те, що інтерес ось зараз прокинувся, а раніше його не було, я не був би таким категоричним", — каже Іванов.

Білоруський військовий у приклад поставив популярну гру про покемонів, яка, на його думку, могла бути одним з механізмів збору розвідданих.

"Візьмімо гру Pokemon Go, так? Років там десять тому вона була дуже популярна. У чому полягав сенс? Всі підлітки, діти сиділи на якомусь додатку, включаєш камеру, доповнена реальність, і шукаєш якихось рідкісних покемонів, збираєш у колекцію" — розповідає Іванов.

За його словами найбільше покемонів було на території 50-ї авіаційної бази, де розташована злітно-посадкова смуга та велика кількість військової авіаційної техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про хитрий план Путіна, щодо постійних зальотів російських дронів на територію Білорусі.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який зізнався, завдяки яким країнам Білорусь обходить санкції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини