Головна Новини Світ Беларусь У Лукашенка не дочекалися, поки ЄС схаменеться – погрожують ввести потужні санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка не дочекалися, поки ЄС схаменеться – погрожують ввести потужні санкції

Режим Лукашенка підготував "жорсткий пакет санкцій" проти Заходу

3 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Білорусі оприлюднило заяву "у зв’язку з прийняттям ЄС чергового пакету санкцій щодо Білорусі". Білоруські дипломати закликають європейських чиновників одуматися та переглянути своє рішення щодо введення санкцій.

У Лукашенка не дочекалися, поки ЄС схаменеться – погрожують ввести потужні санкції

Олександр Лукашенко. Фото: GETTY IMAGES

Рішення Європейського Союзу про запровадження санкцій проти Білорусі важко пояснити, знайти в цьому кроці Заходу якесь раціональне зерно. Чиновники ЄС зробили з Білорусі ворога, уособлення агресора, хоча й не змогли навести хоча б одне пояснення агресивних дій з боку суверенної держави Білорусь. Удар санкціями виглядає дуже лицемірно, особливо якщо врахувати, що в Європі вирішили зробити винним саме Мінськ у міграційній кризі на кордоні з Польщею.

У МЗС Білорусі обурені тим, що європейські країни вирішили запровадити санкції проти білоруських компаній і підприємств, які точно не причетні до потоку мігрантів, що кинулися до країн ЄС.

У Лукашенка вважають, що за антибілоруськими санкціями стоїть економіка, а якщо говорити простіше, то бажання Заходу – усунути конкурентів. У МЗС заявили, що є ще надія, що західні чиновники одумаються та переглянуть свої рішення.

Зазначимо, згодом у Лукашенка заявили, що терпіння Білорусі не безмежне, тому вирішено запровадити дзеркальні санкції проти ЄС. За кілька днів Мінськ пообіцяв опублікувати весь список санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції Європейського Союзу проти "Бєлавіа" та "Білоруснафти": експерти розповіли, у чому загроза для Білорусі і чому Лукашенко тепер піде ва-банк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини