Головна Новини Світ Беларусь У Лукашенка вже готуються до виборів: призначили дату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка вже готуються до виборів: призначили дату

26 січня 2025 року мають відбутися вибори президента Білорусі

сьогодні, 12:23
Поділіться публікацією:

Центральна виборча комісія Білорусі призначила наступні вибори президента на 26 січня 2025 року. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє державне білоруське інформагентство БелТа.

У Лукашенка вже готуються до виборів: призначили дату

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що вибори призначили на 26 січня 2025 року. Таке рішення ухвалили на засіданні Палати представників. Голова білоруської ЦВК Ігор Карпенко заявив, що центральна виборча комісія "готова до початку виборчої кампанії".

Демократичні сили Білорусі раніше неодноразово заявляли, що добиватимуться невизнання цих виборів міжнародною спільнотою.

Попередні вибори у Білорусі 9 серпня 2020 року відзначилися наймасовішими протестами за всю історію країни. Частину затриманих досі утримують у білоруських в'язницях.

У багатьох країнах світу не визнали результатів виборів, де самопроголошений президент Олександр Лукашенко, за версією ЦВК, отримав підтримку 80% виборців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко вимагає допустити Білорусь до мирних переговорів для закінчення війни між Україною та Росією. Білоруський лідер припускає, що інакше можуть бути прийняті рішення, які призведуть до втрати частини території Білорусі.

Як повідомляють білоруські ЗМІ, Олександр Лукашенко заявив про необхідність включити до можливих мирних переговорів між Україною та Росією Білорусь. За його словами, там можуть вирішуватись "наші питання".

"На переговорах щодо України мають бути присутніми білоруси. Чому? Тому що це наша проблема. Я не хочу, щоб там вирішувалися наші питання без нас. Вони там не відтяпають Гомель до Полісся, не в цьому справа, але вони можуть ухвалити такі рішення, що завтра половину країни доведеться віддати", – сказав білоруський диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини