Головна Новини Світ Беларусь У США оцінили можливість вступу Білорусі у війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оцінили можливість вступу Білорусі у війну проти України

Лукашенко і Хренін зробили провокаційні коментарі, щоб підтримати інформаційну операцію, що продовжується, спрямовану на закріплення українських сил на кордоні з Білоруссю

2 грудня 2022, 08:20 comments1337
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжив виставляти інформаційні умови для протидії російському тиску щодо участі у бойових діях проти України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США оцінили можливість вступу Білорусі у війну проти України

Вступ Білорусі у війну проти України вкрай малоймовірний. Фото: modmilby

Аналітики зазначають, що диктатор звинуватив Київ та НАТО у зростанні кількості провокацій біля кордону, стверджуючи, що Україна намагається втягнути у війну сили Союзу.

"Лукашенко заявив, що білоруським чиновникам вдалося стримати потенційного противника від застосування військової сили проти Білорусі, а НАТО нарощує сили та активізує бойову підготовку в сусідніх країнах", — зазначають у ISW.

У свою чергу білоруський міністр оборони Віктор Хренін говорив про те, що прямої підготовки до війни немає і що Білорусь лише захищатиме свою територію, наголошують фахівці.

Окрім цього, в Інституті вивчення війни навели слова представника ГУР МОУ Вадима Скибіцького, який розповідав, що ознак формування ударного угруповання на території Білорусі немає.

У звіті також пояснюють, що Лукашенко і Хренін зробили відповідні коментарі, щоб підтримати інформаційну операцію, що продовжується, спрямовану на закріплення українських сил на кордоні з Білоруссю. Водночас, згадуючи НАТО, вони намагаються переконати РФ, що їхні військові мають залишатись у Білорусі для захисту від вигаданої агресії Альянсу.

"І таким чином Лукашенко та Хренін хочуть створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу Білорусі у війну проти України. Саме тому вступ Білорусі у війну вкрай малоймовірний", — додали аналітики.

Читайте на порталі "Коментарі" — раптова смерть глави МЗС Республіки Білорусь (РБ) 64-річного Володимира Макея (нібито від серцевого нападу) може бути отруєнням – і натяком для Лукашенка від Путіна. Так вважає радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, на думку якого, так російський диктатор хоче змусити Білорусь вступити у відкриту війну проти України. Не виключено, що російська влада планує ліквідувати і самого Лукашенка, щоб встановити тотальний контроль над РБ, включаючи її армію. Експерти проаналізували те, що відбувається в Білорусі для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини