Головна Новини Світ Беларусь У ТКГ розповіли, без чого не виживе режим Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли, без чого не виживе режим Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі є підконтрольною Кремлю людиною, вважає Денис Казанський

4 червня 2021, 12:25 comments1027
Поділіться публікацією:

Українські політики багато в чому критикують режим самопроголошеного голови Білорусі Олександра Лукашенка. Разом із цим, за словами учасника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Дениса Казанського, режим Лукашенка не здатний існувати без постійної допомоги з боку Кремля, повідомляє "24 канал".

У ТКГ розповіли, без чого не виживе режим Лукашенка

Лукашенко не може без підтримки Путіна. Фото: REUTERS

Казанський вважає Лукашенка далеким від поняття "самостійний політик", і такий розклад повністю влаштовує Володимира Путіна. Все тому, що офіційно приймати Білорусь до складу РФ не потрібно, але і контролювати все одно виходить.

На думку представника української делегації в ТКГ, іноді Путін "дозволяє" Лукашенку продемонструвати нібито власну рішучість і позицію. При цьому більшість рішень в економічній та політичній сфері абсолютно залежні від кремлівських ідей. Подібне лише підтверджує неможливість "лукашенківської" Білорусі існувати окремо, без Росії.

Денис Казанський підкреслює, що багато в чому диктатура Лукашенка була побудована і продовжує триматися зараз завдяки постійним фінансовим "вливанням" з Росії. Всі так звані "білоруські економічні чудеса" відбувалися лише завдяки штучній підтримки "рублем" (вірніше, доларом) з боку Кремля.

Така поведінка, вважає член ТКГ, вигідна обом диктаторам. Для Путіна — наявність країни, яка підтримує рішення його уряду, для Лукашенка — додаткові фінанси, отримання величезного ринку для збуту місцевої продукції, різні преференції (наприклад, дешева російська нафта) та інше.

Саме тому, на думку Дениса Казанського, чекати створення так званої "Союзної держави" між РФ і Білоруссю поки не варто. Таке злиття погано позначиться на обох режимах, до того ж Лукашенко не захоче втрачати президентський пост, змінюючи його на який-небудь губернаторський, вважає представник української делегації.

Втім, відмовитися від допомоги, яку Росія і Путін особисто надають зараз, Олександр Лукашенко вже не зможе. Без цього його диктаторського режиму не вижити, резюмує Казанський.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку Леоніда Кравчука, здатне допомогти Лукашенко.

Також на порталі ви можете дізнатися, як експерти оцінюють пропозицію самопроголошеного лідера РБ владі так званих "ЛНР" допитати арештанта Протасевича. Деталі — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЗОЯ

4 червня 2021, 11:33

НА СЕБЯ ПОСМОТРИТЕ,БЕЗ АМЕРИКАНСКОГО ХОЗЯИНА В ТУАЛЕТ НЕ СХОДИТЕ!!!


Новини