Головна Новини Світ Беларусь Удар по режиму Лукашенка: сусідня країна закриває прикордонний пункт пропуску
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по режиму Лукашенка: сусідня країна закриває прикордонний пункт пропуску

Через постійний міграційний тиск з боку Білорусі європейська країна прийняла рішення закрити пункт пропуску.

13 вересня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через зростання міграційного тиску Латвія закриє пункт пропуску на кордоні з Білоруссю в Сілене. Відповідний проєкт з цього приводу підготувало Міністерство внутрішніх справ у Ризі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на LETA.

Удар по режиму Лукашенка: сусідня країна закриває прикордонний пункт пропуску

Прикордонники встановлюють огорожі проти білоруських нелегалів. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією від прикордонників в останні тижні тиск нелегальної міграції з боку Білорусі зріс утричі. За тиждень прикордонники запобігли незаконному перетину кордону між Латвією та Білоруссю 894 особам. 10 вересня прикордонники зафіксували рекордні 256 порушників кордону.

Через постійний тиск Латвія вирішила закрити один з прикордонних пунктів пропуску в Сілене, щоб перевести співробітників на інші пункти пропуску і посилити контроль над кордоном з Білоруссю.

У пояснювальній записці проєкту йдеться, що такі заходи зможуть зменшити ризики збоку Білорусі, яка підтримує нелегальну міграцію до Латвії. Крім того, прикордонники зазначили, що російське вторгнення в Україну, яке підтримує Лукашенко, є додатковою мотивацією для Білорусі продовжувати зусилля з дестабілізації ситуації на державному кордоні з Латвією.

Наразі між Латвією та Білоруссю є два законних пункти пропуску на дорогах та ще один на залізниці. Три пункти пропуску були закриті через агресивну поведінку Білорусі щодо відправки іммігрантів до Латвії у 2021 році.

Крім того, з 12 вересня транспортні засоби з російськими номерами не можуть в'їхати в Латвію з Білорусі та Росії. Таке рішення ухвалено на основі пояснень Єврокомісії і висновку МЗС Латвії, які базуються на санкціях проти РФ та Білорусі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко ускладнює життя білорусам за кордоном. Що вигадав диктатор.

Також "Коментарі" писали про білоруського військового, який зайшов на територію Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини