Головна Новини Світ Польща Білоруський військовий зайшов на територію Польщі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруський військовий зайшов на територію Польщі: що відомо

У Польщі заявили про перетин кордону білоруською армією. Перший подібний випадок.

5 вересня 2023, 13:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На польсько-білоруському кордоні зафіксували незаконний перетин з боку білоруських військ. Наразі відомо про найменше одного військового, який намагався прорізати огорожу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання RMF 24.

Білоруський військовий зайшов на територію Польщі: що відомо

Військовий з Білорусі перетнув польський кордон та пошкодив паркан. Фото з відкритих джерел

Польські ЗМІ вказують, що солдат у формі білоруських сил мав довгий пістолет та був одягнений у балаклаву. Його зафіксували системи моніторингу прикордонних ділянок поблизу селища Дубичі Церковні.

Після вияву білоруського солдата на місце інциденту були направлені польські прикордонні служби. Як тільки військовий білоруської армії помітив поляків, він одразу втік. Згідно з відомою інформацією повністю перерізати огорожу військовому не вдалось і вона зазнала незначних ушкоджень. Невідомо, чи військовий діяв сам, або з групою спільників.

Польські офіцери склали протокол про незаконний перетин кордону білоруського солдата та пошкодження огорожі. Справа розслідується.

Як зазначає RMF 24 раніше траплялись випадки, коли громадяни Білорусі у цивільному одязі пошкоджували огорожу на кордоні між країнами, однак це вперше зафіксовано участь у розрізанні паркану білоруського військового.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Латвія, Литва та Польща попередили білоруське керівництво у готовності закрити кордони у разі активних дій вагнерівців поблизу кордону.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо, до якої країни вивезуть вагнерівців з Білорусі після смерті Пригожина. Кремль вирішив прибрати більшу частину найманців з території Білорусі до Африки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини