Головна Новини Світ Беларусь «Україна вчинила гидко»: чим Лукашенко «налякав» офіційний Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Україна вчинила гидко»: чим Лукашенко «налякав» офіційний Київ

Білорусь збирається заборонити літакам, які летять через територію України, приземлятися в місцевих аеропортах

19 червня 2021, 14:49
Поділіться публікацією:

Самопроголошеному лідеру Республіки Білорусь не до душі дипломатичні відносини України у питанні авіасполучення між країнами. За словами Олександра Лукашенка, який виступив перед медичним персоналом Другої дитячої лікарні Мінська, літакам, котрі летять через Україну, збираються заборонити вхід до повітряного простору Білорусі.

«Україна вчинила гидко»: чим Лукашенко «налякав» офіційний Київ

Лукашенко хоче заборонити приймати літаки з України. Фото із відкритих джерел

Інформацію повідомляє провладний білоруський Telegram-канал "Пул первого".

Всі наявні обмеження, встановлені українською владою, Лукашенко вважає "гидким вчинком". При цьому політик зазначив, що білоруські медики, незважаючи ні на що, продовжують допомагати громадянам України, які опинилися у них на лікуванні.

Нині, за словами Лукашенка, через існуючої заборони на перебування білоруської авіації над небом України літакам компанії "Бєлавіа" доводиться робити 40-хвилинні гаки, облітаючи закриту територію. Турецькі ж пілоти, не маючи обмежень, продовжують літати до Білорусі над українською державою.

Самопроголошений президент Білорусі зазначив, що на сьогодні влада веде переговори про закриття повітряного простору для суден, які летять з території України. На його думку, таку відповідь Україна повинна отримати за встановлені нею обмеження. Лукашенко впевнений, що якщо білоруським літакам доводиться літати іншим шляхом, то і всі інші компанії також повинні перебудувати свої рейси для потрапляння в Білорусь.

Офіційної реакції від української влади ще не надходило.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином Олександр Лукашенко може готувати Республіку Білорусь до повноцінної війни.

Також на порталі ви можете дізнатися про відповідь Володимира Путіна на питання щодо того, чи посадили б в Росії пасажирський лайнер із розшукуваним злочинцем на борту так, як це сталося в Мінську. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pul_1/3039
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини