Головна Новини Світ Беларусь В якому разі на Білорусь накладуть такі ж санкції, як на РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому разі на Білорусь накладуть такі ж санкції, як на РФ

На Білорусь ЄС накладе санкції в разі її участі в агресії Росії проти України

22 лютого 2022, 09:10
Поділіться публікацією:

За словами Жозепа Борреля, з огляду на розміщення російських військ в Білорусі, ЄС може розглядати її як співучасницю агресії проти України. Про це пише The Guardian.

В якому разі на Білорусь накладуть такі ж санкції, як на РФ

Олександр Лукашенко, фото з Twitter

В Євросоюзі вважають, що Білорусь анексована Росією, тож на її уряд буде покладено такі ж санкції, що й на Москву, якщо відбудеться вторгнення в Україну з її території. На думку Борреля, ця країна стає державою-сателітом Росії.

"Я хочу ще раз повторити, що будь-яка подальша агресія проти України матиме рішучу відповідь з боку Європейського Союзу. Але я хочу додати, що це стосується і Білорусі, якщо буде здійснено напад з кожної території з її участю. Білорусь втягується в кризу. Вона втрачає свій суверенітет. Через непрозоре розміщення російських сил Білорусь втрачає ядерний нейтралітет та перебуває в процесі сателізації щодо Росії", — заявив політик.

20 лютого мали завершитися спільні навчання росіян і білорусів. Однак міністр оборони Хренов заявив, що російські війська, близько 30 000 солдатів, залишаться в країні на невизначений термін.

Як повідомив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс, схоже, що білоруські збройні сили отримують команди не лише від Мінська, а від Москви.

За словами Борреля,  між 27 країнами-членами залишаються розбіжності щодо того, який рівень санкцій буде накладено на Росію через визнання незалежності ЛДНР. Однак він додав, що винесе повний підготовлений пакет каральних заходів на позачерговому засіданні, на якому міністри ухвалять рішення.

"Я обов’язково покладу на стіл підготовлений пакет санкцій. У нас підготовлений пакет… Цей пакет має певні компоненти, які можна реалізувати з певним ступенем залежно від рівня агресії. О 9 ранку ми все ще думали про зустрічі на високому рівні між президентом Путіним і президентом Байденом, дипломатичні заходи. Зрештою, сценарій зовсім інший, тому що ми більше не говоримо про саміти", — наголосив Боррель.

Також політик зазначив, що через таке рішення Кремля змінився порядок денний зустрічі міністрів ЄС, а сподівання щодо зустрічі Джо Байдена і Путіна зруйнувалися.

Пакет санкцій від ЄС ще не оприлюднений, але він передбачатиме блокування експорту ключових електричних компонентів, від яких залежить Росія, потенційну заборону на імпорт російської нафти і газу, а також заморожування активів фізичних осіб і компаній, афілійованих з урядом в Москві.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США відповіли на заклики ввести санкції проти РФ зараз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини