Головна Новини Світ Беларусь Відбулася ще одна президентська бесіда: про що говорили Путін і Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбулася ще одна президентська бесіда: про що говорили Путін і Лукашенко

Розмова тривала трохи більше півгодини

2 квітня 2021, 19:38
Поділіться публікацією:

П'ятниця, 2 квітня, стала насиченим днем для контакту між різними президентами. Так, на вищому рівні нарешті налагодився діалог між Україною і Штатами. Приблизно в цей же час відбувся і інша розмова — деякі важливі питання обговорили між собою глава Російської Федерації Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Інформацію про бесіду надав Telegram-канал "Пул Первого".

Відбулася ще одна президентська бесіда: про що говорили Путін і Лукашенко

Путін поговорив із Лукашенком. Фото: РИА Новости

Центральною темою розмови стала ситуація із коронавірусним захворюванням в обох країнах. Окремо обговорили і процес масової вакцинації населення, а саме  розробку протиковідних препаратів. Судячи з усього, цей момент Путін і Лукашенко вважають одним з визначальних у дипломатичних відносинах двох держав.

Як і у Зеленського з Байденом, у цій розмові не обійшлося без обговорення ймовірних зовнішніх загроз. Як повідомляється, в білоруському уряді вважають, що західні країни можуть втручатися у внутрішню політику. Особливий акцент був зроблений на заявах Сполучених Штатів і Польщі.

Також у бесіді Володимир Путін та Олександр Лукашенко запевнили один одного, що процес співпраці РФ і Білорусі залишається незмінно-дружнім.

Необхідно відзначити, що сьогодні жителі цих держав відзначають спільне свято — День єднання народів. На цьому підґрунті президенти обговорили можливість створення спільних проектів, що мали б так званий "союзний формат". Більш того — було підняте питання про можливе засідання унікального урядового органу. Ним є Вища Держрада Союзної держави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що про Володимира Путіна зараз думає очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Також на порталі вдасться дізнатися про те, як у російському уряді відреагували на інформацію про можливий напад РФ на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pul_1/2588
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини