Головна Новини Світ Беларусь За чим Лукашенко знову збирається в Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

За чим Лукашенко знову збирається в Росію

Невизнаний низкою держав президент Білорусі Олександр Лукашенко здійснить робочий візит у Російську Федерацію

23 грудня 2022, 19:31
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє пресслужба Лукашенка, пишуть "Коментарі" із посиланням на білоруське державне агентство БЕЛТА.

За чим Лукашенко знову збирається в Росію

Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається, спочатку Лукашенко збирається відвідати Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Ю. Гагаріна у Зірковому містечку під Москвою, де проводять відбір кандидатів і від республіки, "на запрошення" президента РФ Володимира Путіна. Там білоруський диктатор хоче обговорити перспективи співпраці з росіянами в космічній галузі.

Після — поїде до Санкт-Петербурга, де 26-27 грудня має відбутися неформальна зустріч глав країн-учасниць СНД. "Лідери країн підіб'ють підсумки 2022 року, що минає, обговорять плани щодо подальшої взаємодії в найбільш актуальних для Співдружності сферах", – йдеться в повідомленні.

Цьогоріч Лукашенко і Путін зустрічалися 8 разів і була лише одна їхня зустріч в Мінську. Як писали "Коментарі", президенту Росії Володимиру Путіну довелося особисто приїжджати до Білорусі на зустріч із самопроголошеним президентом тому, що Кремль боїться, що Лукашенко почне маневрувати. До того ж Москва хоче великих поступок від Мінська.

Згідно з офіційними даними, сторони обговорили спільне виробництво нової військової техніки та підготовку білоруських військових льотчиків росіянами. Також Путін і Лукашенко нібито говорили про економічне співробітництво між своїми державами, а самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) навіть висловився про "необхідність діалогу із Заходом".
Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що одразу три літаки Путіна прикривали його шлях до Білорусі. Борт Володимира Путіна увійшов у повітряний простір Білорусі, перед цим із Москви та Санкт-Петербурга злетіли ще 2 літаки, ймовірно, щоб відвернути увагу від повітряного судна, на якому знаходиться президент Росії. Усе це вкотре показує, що у Кремлі дедалі більше побоюються за долю диктатора, прибрати якого дедалі більше охочих. Повідомляється, що до повітряного простору Білорусі увійшов Іл-96-300ПУ з реєстраційним номером RA-96022. Борт вилетів із Санкт-Петербурга о 14:25 за місцевим часом. Номер рейсу – RSD111. Швидше за все, для конспірації о 14:30 з московського аеропорту "Внуково" було піднято інший Іл-96-300ПУ з номером RA-96020. Номер рейсу – RSD1/RSD001. А ще "Коментарі" повідомляли, що Лукашенко, найімовірніше, відмовив президенту Росії Володимиру Путіну піти на подальші інтеграційні поступки та взяти участь у війні в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4144

23 грудня 2022, 22:45

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини