Головна Новини Світ Беларусь За прикладом Путіна: з ким Лукашенко вирішив посилювати співпрацю
commentss НОВИНИ Всі новини

За прикладом Путіна: з ким Лукашенко вирішив посилювати співпрацю

Білорусь хоче мати тісніші зв'язки з Китаєм

23 серпня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

Мінськ після Москви відвідав прем'єр-міністр Китаю Лі Цян. Після зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Романом Головченком сторони зробили заяву про посилення співпраці у низці секторів, включаючи торгівлю, безпеку, енергетику та фінанси. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

За прикладом Путіна: з ким Лукашенко вирішив посилювати співпрацю

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

У заяві йдеться, що Китай і Білорусь також зміцнять співпрацю у промислових ланцюгах постачань і продовжуватимуть посилювати спрощення торгівлі, щоб знизити витрати для обох сторін.

Білорусь також має намір поглибити співпрацю з Великою затокою Гуандун-Гонконг-Макао, мегаполісом, що охоплює дев'ять міст, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень та Чжухай, йдеться у заяві, опублікованій МЗС Китаю.

За даними China Daily, Білорусь була однією з перших країн, які відгукнулися на ініціативу Китаю "Один пояс, один шлях", і під час свого візиту до Мінська Лі сказав, що китайсько-білоруські відносини залишаються жвавими протягом останніх 32 років, незважаючи на зміну міжнародного ландшафту.

За даними китайського видання, КНР є другим за величиною торговим партнером Білорусі та найбільшим торговим партнером Білорусі в Азії. Минулого року двостороння торгівля перевищила 8,4 мільярда доларів.

Лі прибув до Білорусі у четвер після завершення свого першого візиту до Росії як прем'єр-міністра Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — білоруських військових відправляють до РФ: що задумав Лукашенко.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін хоче, щоб Білорусь нарешті вступила у війну: чи на цей крок піде Лукашенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини