Головна Новини Світ Беларусь Замало для наступу, - Дейнека про військо рашистів у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Замало для наступу, - Дейнека про військо рашистів у Білорусі

У Держприкордонслужбі України розповіли про кількість російських військових на території Білорусі

28 грудня 2022, 22:31
Поділіться публікацією:

На військових базах Білорусі перебуває зараз близько 10 200 російських армійців, чого недостатньо для наступу на Україну. Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнека в ефірі національного Телемарафону, пишуть "Коментарі".

Замало для наступу, - Дейнека про військо рашистів у Білорусі

На території Білорусі малувато військ РФ, щоб піти у наступ

"Те угруповання, яке є у збройних сил Російської Федерації в Білорусі, це близько 10 200 військовослужбовців, воно неспроможне виконати завдання щодо повторного наступу на територію нашої держави", — сказав він.

Дейнека підкреслив, що Держприкордонслужба та розвідка моніторять ситуацію в Білорусі, зокрема завдяки "негласним помічникам", за даними яких "реальних можливостей" для наступу російських військ немає.

Трохи раніше британська військова розвідка повідомляла, що частини російської танкової армії, раніше розбитої в Харківській області, були перекинуті до Білорусі для навчань.

До слова, ще 26 лютого, через два дні після повномасштабного вторгнення РФ, Дейнека написав листа білоруському "колезі", в якому зазначив, що колони техніки атакували Україну не тільки з території Росії, а й з боку "країни, що перетворилася на сателіта РФ". Своє послання глава ДПСУ закінчив словами: "Будьте ви прокляті, тварюки!"

Як писали "Коментарі", у Білорусі проводяться заходи щодо переведення з мирного на воєнний час. Вони проходять у рамках "раптової перевірки" військ, яка, очевидно, продовжує тривати на території країни. До того ж на порталі "Коментарі" йшлося про те, що Збройні Сили України тримають значні сили та засоби в районі білорусько-українського кордону та готові до найнепередбачуваніших сценаріївЯкщо Лукашенко ризикне напасти, якщо не витримає путінського тиску, то війська Республіки Білорусь будуть швидко розгромлені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини