Головна Новини Світ Канада Безпрецедентний крок: Канада випустила держоблігації на підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпрецедентний крок: Канада випустила держоблігації на підтримку України

Канада випустила облігації на підтримку України на суму CAD 500 млн

22 листопада 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Канада випустила державні "Облігації суверенітету України", які спрямовані на підтримку фінансування допомоги Україні. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на повідомлення прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо у Twitter та Мінфін країни.

Безпрецедентний крок: Канада випустила держоблігації на підтримку України

Прапор Канади. Фото: pixabay.com

Облігації дозволять жителі Канади надавати пряму підтримку Україні.

"Канадці тепер можуть купувати суверенні облігації України. Ці облігації дозволяють канадцям надавати пряму підтримку Україні, щоб український уряд міг продовжувати надавати основні послуги", — йдеться у повідомленні.

Сума облігацій становить 500 млн. доларів.

Канадці, які придбають ці цінні папери, фактично куплять звичайні п'ятирічні канадські урядові облігації з чинною процентною ставкою 3,3%, що залежатиме від ринкових умов на момент проведення операції.

Канада надасть додаткову військову допомогу у розмірі 500 млн канадських доларів. Це має допомогти ЗСУ захистити Україну від російської агресії.

Прем'єр-міністр України Денис Шмыгаль, у свою чергу, подякував своїй колезі Джастіні Трюдо та віце-прем'єру та міністру фінансів Христу Фріланду за допомогу Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС знайшли альтернативу енергетичним постачанням з РФ: чи зможе Європа перейти на Середню Азію. Експерти детально розібралися в ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ готується до вторгнення з Білорусі: у ОП назвали два напрямки можливого нападу.

Раніше "Коментарі" писали – пішов активний рух військової техніки через Маріуполь: росіяни збираються наступати – перекидають техніку у Запорізьку область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини